28 Aralık 2013 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Aralık 28, 2013 2 comments
  Bir ay kadar önce Bandırmadan eşimin dayısı ve gelinleri bebek görmeye bize geldiklerinde onlar için buradaki salatayı yapmıştım ve çok beğenmişlerdi onlarda bana bu salatanın tarifi verdiler.Bende deneyeceğimi söylemiştim..Ben akşam yemeğinin yanına salata olarak yaptım ve çok beğendik lezzetini..Hatta annemler yemeğe geldiklerinde onlara da yaptım herkesten tam not aldı..
  Maharetli yengelerim var çook şükür,okuyorsanız selam olsun ;)

MALZEMELER
1/2 karnıbahar
dereotu
közlenmiş kırmızı biber
1 dal tazesoğan
1-2 yaprak marul
1/2 limon
1tatlı kaşığı nar ekşisi
zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI
  • Karnıbaharları küçük dallarına ayırıp buharda yada az suda haşlayın.
  • Soğuyunca içine ince kıyılmış dereotu,marul,taze soğan ve köz kırmızı biberi vs.ekleyin..
  • Zeytinyağı,limon,nar ekşisi ve tuzunu ayarlayıp yavaşca karıştırıp servis yapın..
Categories:

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok sağol canım sevgiler bendende :)