21 Kasım 2013 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Kasım 21, 2013 1 comment
 Bu böreği ilk annemde yedim ve çok hoşuma gitti. Önceleri milföyün içine peynir vs. koyar üçgen kapatıp pişirirdik. Şimdilerde birçok şekilde yapıyoruz..Bu tarifte rulo olarak hazırlanıyor..Ama bir diğer püfü de soğanı çiğ olarak kullanıyoruz  :)
  Milföy hep kurtarıcımız olmuştur acil zamanlarda değil mi?Mesala ben bu aralar oğlumun beslenme çantasına koymak için değişik içler hazırlayıp sık sık yapıyorum :) Milföyü değişik bir şekilde yapmak isterseniz buyrun tarifi ;
rulo milföy

MALZEMELER
1 pk. milföy
4-5 tane orta boy patates
1 tane kurusoğan  
tuz
karabiber

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu

YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlayın ve kuru soğanı çiğden içine rendeleyin..
  • Tuz,karabiber ile tatlandırın..
  • Oda sıcaklığına gelen milföyü merdaneyle dikdörtgen olacak şekile getirin.
  • Patetesten bolca alıp uzun olan kenarına koyun ve rulo sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin..
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin ve önceden ısınmış 185-190* fırında pişiirn..
Categories:

1 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ tugbacım elllerıne sağlık..canım nefıs gorunuyor...sevgılerımı bırakıyorum ...