21 Kasım 2013 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Kasım 21, 2013 No comments
   Dün akşam ne yemek yapsam diye düşünürken buzdolabında ıspanaklar gözüme ilişti hemen yapmalıyım dedim yoksa çabuk bozulabiliyor malum ama yemeğini yapmak istemedim.Sonra mantarlara baktım onlarda hemen tüketilmeli derkeeenn böyle bir tarif daha çıkmışş olduu :))


ıspanak ve mantarlı patlıcan



MALZEMELER
4-5 tane patlıcan
1 tane kurusoğan
1/2 kg ıspanak
1/2 kg mantar
1kase yada yarısı labne
sıvıyağ

tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN 
2-3 tane domates
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra ince halkalar şeklinde doğrayıp bol yağda kızartın ve kağıt havluya alın..
  • Geniş bir tavada küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun.
  • Piyazlık doğranmış mantarları da ekleyip ocağın altını açın(mantarlar sulanmasın)kavurun.
  • Ispanakları da ekleyin..Ispanaklar suyunu salıp çekene dek pişirin.
  • Tuzunu,karabiberini ekleyip labneyi ekleyin ve ocağın altını kapatın..
  • Fırın tepsisine patlıcanları koyup üzerine ıspanaklı karışımı yayın.
  • Kabukları soyulmuş halka şeklindeki domatesleri de ekleyin ..
  • Üzerine kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirin..
Categories:

0 yorum: