Ben de madem tava da kızartmıyorum öyleyse fırında yaparımdan yola çıkarak denemeye karar verdim..Annemler de bizdeydi.. ben balıkları teker teker una bulayıp dizecekken annem iki balığı birbirine yapıştırıp yapmamı önerdi bende öyle yaptım tabi..
Hepimiz çook beğendik sizde benim gibi evde balık kızartmam diyenlerdenseniz denemenizde fayda var..
MALZEMELER
1kg hamsi
un
sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI
- Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın ve tuzlayın..
- Fırın tepsinize sıvıyağ gezdirin.(tepsinin dibi tamamen yağlı olsun)
- NOT:Yağlı kağıt kullanacaksanız da yağlı kağıdı sıvı yağlamayı unutmayın!
- Bir tabağa balıkları bulamak için un koyun.
- Kılçıklarını çıkardığınız 2 hamsiyi iç kısımları birbirine gelecek şekilde birbirine yapıştırıp una bulayın,fazla unu silkeleyip yağlanmış tepsiye dizin..
- Tüm hamsileri aynı şekilde hazırlayıp önceden iyice ısınmış! 200-220* fırında balıkların üzeri pembeleşene kadar pişirin..
Categories: Balık Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder