26 Kasım 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Kasım 26, 2013 No comments
 Geçen akşam  sosyal paylaşım sitelerinde maharetli blog arkadaşlarımın sayfalarında truff görünce sabahı zor bekledim..Sabaha kalktığımız da oğlumu markete gönderip lazım olan malzemeleri aldırdım.Mutfağa girip kendimce böyle bir tarif oluşturdum tam bir karyoka lezzetinde yoğun çikolatalı trufflarım olmuş oldu..
  Hatta ertesi gün babannemlere de götürdüğümde dedem "bizim kız mı yapmış bunu pek lezzetli bişey olmuş"deyince ve bir kaç saat sonra mutfağa truffdan yemek için yönelince kutuda bi tane bile kalmadığını görünce tarifin bloga konmayı hakketiğini düşünüp yayınlıyorum :))

artan  kekleri değerlendirmek

MALZEMELER
 KEKİ
2 yumurta
1/2 su bardağından 1 parmak eksik süt
1/2 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı un
 1 küçük pk. kakao
1/2 portakal kabuğu(minik küp şeklinde)
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk.vanilya(ben çikolata aroması kullandım)

İÇİNE
1 su bardağı kuvertur  yada 1 pk.bitter yada sütlü çikolata
1 çay bardağı fındık(iri çekilmiş)
1 pk krema 

ÜZERİNE 
2 pk. bitter çikolata
pasta süsü,hindistan cevizi,kakao

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şekeri iyice mikserleyin,süt ve sıvıyağı da ekleyin..Minik minik doğranmış portakal kabuğunu da ekleyin..
  • Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip margarinle tabanı yağlanmış küçük bir tepsiye karışımı dökün.
  • Önceden ısınmış 160* fırında pişirin..
  • NOT:Kekin piştiğine kürdan testi yapıp bakın..
  • Pişen kek soğuyunca karıştırma kabına kekin yarısından biraz fazlasını ufalayın.
  • Kremayı küçük bir tencerede ısıtıp keke ekleyin,kuvertur çikolatayı rendeleyin,fındığı da ekleyip yoğurun.
  • Eğer çok cıvık olduysa ayırdığınız kekten ekleyin.Ele yapışmıcak bir karışım olmalı..
  • Kek hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin..
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bitter çikolatayı bir kasede benmari usulü eritin..
  • Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerine alın.
  • Küçük kağıt kalıplara koyup üzerine çay kaşığı yardımıyla pasta süsü,hindistan cevizi ve kakao ile süsleyip buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirip servis yapın..




Categories: ,

0 yorum: