Daha önce gül böreği tarzında yapmıştım birde böyle denedim hem daha az el oyaladı hemde lezzeti harika :)
MALZEMELER
5 tane yufka
3 tane tavuk but
su
ÜST SOSU
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN
Tereyağ
tozkırmızı biber
YAPILIŞI
- Tavukları 1,5 lt kadar su ile tuz ilave edip haşlayın.
- Tavukları bir tabağa didin,karabiber ile tatlandırın..
- Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.
- Bir yufkayı tepsiden taşacak şekilde yayın.
- Diğer yufkaları elinizle herbirini 4 e bölüp düz bir şekilde tepsiye yayın ama her katına tavuk etinden paylaştırın..
- Tüm yufkalar bitince kenardan taşan yufkaları kapatın..
- Önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkarıp tavuğun suyundan yufkalar ıslanana kadar gezdirin.
- Kapalı olan sıcak fırında 10 dk. kadar bekletin(Çıkardığınızda çok kuru kalmışsa az tavuk suyu daha gezdirin)
- Servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ gezdirin..
Categories: Börekler
2 yorum:
ellerine sağlık böyle hem lezzetli hem pratik tarifleri çok severim. sevgiler...
harika görünüyor, eline sağlık.
Yorum Gönder