25 Eylül 2013 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Eylül 25, 2013 4 comments
 Akraba günü sırası bendeydi bu ay.Ne yapsam diye düşünürken tavuklu etimek yapmak istedim ve yeni bir tarif daha oluşturmuş oldum bir tane daha..Bazılarımız riske girmek istemezler misafir ağırlıyacakları zaman denedikleri tarifleri yaparlar bende çoğu kez tabiri caizce kendim uydururum tarifleri ve misafirlerimin damak tadına sunarım.Onay aldığnda ise sizlerle paylaşıyorum zaten.Sizde lezzeti onay alan bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.İşte hiç bir yerde görmediğiniz ve çok lezzetli bir salata tarifi için buyrun;

MALZEMELER
1 pk. etimek
2 tane tavuk but
1 küçük kutu mısır
8-10 tane kornişon turşu
1/2 çay kaşığı karabiber
tuz
pulbiber
dereotu
1/2 limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

ETİMEKLERİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1-2diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI
  • Tavuğu tuz ilave edip haşlayın.
  • Etimekleri dikdörtgen borcama dizin ve üzerine haşlanmış tavuğun suyundan gezdirin.(etimeklerin her yeri ıslanacak kadar)
  • Bir kasede yoğurt,sarımsak rendesi az tuz ve mayonezi çırpın ve karışımı tavuk suyunu çeken etimeklerin üzerine yayın..
  • Bir kasede tavuk etlerini didin ve bıçakla biraz küçültün.
  • İçine mısır,minik doğranmış kornişon turşu,ince kıyılmış dereotu,tuz,karabiber,pulbiber,limon suyu,sıvıyağı karıştırıp etimeklerin üzerine yayın..
Categories:

4 yorum:

Eda Özer dedi ki...

çok güzel gözüküyor elinize sağlık bu arada çok hoş bi blogunuz var :)

Hande Diario dedi ki...

blog tasarımınıza bayıldım, salatayı en yakın zamanda deneyeceğim. böyle tavuklu,balıklı salatalara bayılıyorum :)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

çok teşekkürler :) @Eda Özer @Hande Diario

Tuğba Mutfakta dedi ki...

çok teşekkürler :) @Eda Özer @Hande Diario