25 Eylül 2013 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Eylül 25, 2013 1 comment

  Bu lezzetli tarifte annemin tarifi..Arkadaşlarımın geliceğini söyleyince neler yapacaksından konu açıldı ve bana yeşil bir salata yap dedi ve bu fikri verdi.Gerçektende çok beğenildi :)
MALZEMELER
PİLAVI İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı safran
sıvıyağ
tuz

İÇ MALZEMESİ
9-10 tane kornişon turşu
1-2 dal taze soğan(yeşil kısmı)
1 küçül kavanoz bezelye
1 tane orta boy limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
dereotu
tuz
karabiber

YAPILIŞI
  • Sıvıyağ ile safranlı sade bir pilav yapın.
  • Bir kaseye oda ısısına gelen pilavı alın.Üzerine minik doğranmış turşu,ince kıyılmış dereotu,minik doğranmış taze soğan yaprakları,bezelye,limon suyu,sıvıyağ,karabiber ve az tuz ekleyip karıştırın ve servis yapacağınız kaseye alın..


1 yorum:

Eda Özer dedi ki...

çok güzel gözüküyor elinize sağlık :)