13 Eylül 2013 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Eylül 13, 2013 No comments
 Uzun zamandır birikmiş tarifleri yazıcam bir türlü fırsat bulamıyordum ee 2 çocuk,ev işleri,yemek,gezmek :)) instagramda daha aktifim bu aralar tarifleri yazması zamanımı aldığı için yapım aşamalarında fotoğrafları  instagramda paylaşıyorum,oraya da beklerim hanımlar ;)
 Ciğer sarmayı çok severim ama kendim daha önce yapmamıştım.Ramazanda annemde yiyip tadı damağımda kalınca kendimde yapmaya karar verdim ve çook lezzetli oldu gerçekten buyrun denemek isterseniz tarifi ;

MALZEMELER
1 tane kuzu ciğeri
2 tane kuzu gömleği
2 su bardağı pirinç(baldo)
1 tane kuru soğan
kuş üzümü
1 çay kaşığı kuru nane
karabiber
tuz

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
  • Ciğeri kaynayan suda 1-2 dk. tutup çıkarın ve minik küp şeklinde doğrayın.Pirinçleri 10-15 dk. kadar sıcak suda bekletip yıkayın ve suyunu süzdürün..
  • Tavada küp doğranmış kuru soğanı az sıvı yağda pembeleşen dek kavurun ve ciğeri ekleyin biraz tereyağ ekleyip pirinci ekleyin,tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kuş üzümü,kuru naneyi ekleyin ve pirinçlerin çok az üstüne çıkacak kadar kaynar su döküp karıştırın ve kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.Suyunu çekince ocağın altını kapatın..
  • Kuzu gömleğini mutfak makasıyla 15 cm lik  kadar kareler kesin ve damarlı kısmı dışarıda kalacak şekilde bir çukur kaseye yayın ortasına iç pilavdan koyup kenarlarını içine kapatıp kaseyi fırın tepsisine ters çevirin..Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp üzerlerine sürün.
  • Önceden ısınmış 200-220* fırında sarmaların üzeri kızarana kadar pişirin..
Categories: ,

0 yorum: