25 Eylül 2013 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Eylül 25, 2013 No comments

MALZEMELER
 1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. vanilya
karamel aroması(isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN

YAPILIŞI
  • Tencerede süt,irmik,şekeri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatınca vanilya ve karamel aromasını ekleyin.
  • Silikon kek kalıbını suyla çalkalayıp suyunu süzün ve irmikli muhallebiyi kalıba dökün.
  • Oda ısısına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis tabağına ters çevirin.
  • Meyveli sosu üzerinde yazan tarife göre yapın ve soğuyunca irmikli muhallebinin üzerine gezdirin..
Categories:

0 yorum: