Bu lezzetli tarifi buradan aldım ufak değişiklikle yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu..Sizde yoğun çikolata tadı istediğiniz bir tarif arıyorsanız tam size göre mutlaka deneyin :)
MALZEMELER
TABANI İÇİN
1 pk kakaolu petibör bisküvi
100 gr margarin
1 yemek kaşığı kakao
KREMASI
3 pk. kare bitter çikolata
100 gr margarin
2 yumıurta
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. vanilya
YAPILIŞI
- Bisküvileri ister robotta çekin istersenizde elinizde iyice ufalayın ve bir kaba alın.
- İçine erimiş margarin ve kakaoyu ekleyip yoğurun.
- Kelepçeli kalıbı margarinle yağladıktan sonra bu harcı tepsiye güzelce yaydırın.
- Önceden ısınmış 170* fırında 15 dk.pişirin.
- Geniş bir tava yada tencerenin içine benmari usulü hazırlamak için biraz su doldurun ve başka bir cam kaseyi içine oturtun..
- Cam kasenin içine margarin,bitter çikolata ve sütü koyup kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın..
- Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.Kakao ve vanilyayı da ekleyin.
- Bu karışımın içine benmari usulü erittiğimiz çikolata sosunu ekleyin ve mikserleyin.
- Bu tabanı ılık olan tabanın üzerine dökün ve önceden ısınmış 170* fırında 20 dk. pişirin..
- Pişen tart oda ısısına gelince üzerine kakao serpin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin..
Categories: Pastalar
2 yorum:
Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimle,
Eline sağlık. :)
Yorum Gönder