MALZEMELER
5 tane yufka
İÇ MALZEMESİ
1 tane büyük boy kuru soğan
2-3 tane patates
150-200gr kıyma
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
SOSU
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
yumurta sarısı(üzerine sürerken sosa eklenecek)
YAPILIŞI
- Soğanı küp doğrayın sıvıyağ da pembeleşene dek kavurun.İçine kıymayı da ekleyin.
- Biraz kavrulmaya başlayınca rendelenmiş suyu sıkılmış patatesleri de ekleyin.
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber ekleyip patatesler pişene dek kısık ateşte kavurun..
- Yufkanın bir tanesini düz bir zemine yayın ve her yerine sostan sürüp 2. yufkayı üzerine yayın.
- Sostan yufkanın her yerine sürün.
- Kıymalı harçtan yufkanın bir ucuna koyun yada her yerine de serpebilirsiniz..
- Kenar kısımlarını az içe katlayıp rulo sarın.
- Rulo yaparken de sostan yufkanın üst kısımlarına sürün.
- 4 parmak uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın..
- Kalan sosa yumurta sarısı kırıp karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
- Üzerine çörekotu serpin..
- 1 saat buzdolabında dinlendirip(isteğe bağlı)önceden ısınmış 190-200* fırında pişirin..
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder