20 Temmuz 2013 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Temmuz 20, 2013 No comments

MALZEMELER
5 tane yufka
İÇ MALZEMESİ
1 tane büyük boy kuru soğan
2-3 tane patates
150-200gr kıyma
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

SOSU
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
yumurta sarısı(üzerine sürerken sosa eklenecek)

YAPILIŞI
  • Soğanı küp doğrayın sıvıyağ da pembeleşene dek kavurun.İçine kıymayı da ekleyin.
  • Biraz kavrulmaya başlayınca rendelenmiş suyu sıkılmış patatesleri de ekleyin.
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber ekleyip patatesler pişene dek kısık ateşte kavurun..
  • Yufkanın bir tanesini düz bir zemine yayın ve her yerine sostan sürüp 2. yufkayı üzerine yayın.
  • Sostan yufkanın her yerine sürün.
  • Kıymalı harçtan yufkanın bir ucuna koyun yada her yerine de serpebilirsiniz..
  • Kenar kısımlarını az içe katlayıp rulo sarın.
  • Rulo yaparken de sostan yufkanın üst kısımlarına sürün.
  • 4 parmak uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın..
  • Kalan sosa yumurta sarısı kırıp karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
  • Üzerine çörekotu serpin..
  • 1 saat buzdolabında dinlendirip(isteğe bağlı)önceden ısınmış 190-200* fırında pişirin..



Categories:

0 yorum: