17 Nisan 2013 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Nisan 17, 2013 4 comments

MALZEMELER
 4-5 tane kuzu incik
1adet kuru soğan
9-10 tane mantar
1 tane defne yaprağı(isteğe bağlı)
karabiber
1 yemek kaşığı salça
1-2 diş sarımsak
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Geniş bir tencereye sıvıyağ koyun ve kuzu inciklerin her yeri kızarıncaya kadar arada çevirerek kızartın.
  • Üzerine ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı da ekleyin.Soğanlar pembeleşmeye başlayınca  salçasını ekleyin 1-2 dk. kavurup küp doğranmış mantarları ekleyin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  • Üzerine sıcak su koyup kuzu incikler yumuşayana  dek kısık ateşte pişirin. 
  • Lezzetini arttırmak istiyorsanız geniş toprak kaplarına paylaştırıp yada fırın kabına alıp önceden ısınmış 190-200*fırında 5-6 dk.kadar pişirin.
  • Bulgur pilavı yada beyaz pilavla birlikte patates püresi ile servis yapın..
Categories:

4 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Bloğunu takibe aldım. Bana da bekliyorum Sevgilerimle,

hatice avcı dedi ki...

Hıım çok lezzetli ellerine sağlık sevgiler...

Ebrunun Mutfagi dedi ki...

eline sağlık mis gibi bende akşam yemeği düşünüyorum

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim:)
Sevgiler..