Dün blog güncellemelerine bakınırken bu blogda lezzetli bir tarif gördüm "çıtır patates"kızartması..Tarifi de pratik olduğu için hemen denedim ama küçük bir değişiklikle..Gerçekten de çıtır çıtır..Kesinlikle deneyin derim..
1 patates
1 tatlı kaşığı un
1tatlı kaşığı nişasta
tuz
KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın.
- Patatesleri incecik incecik doğrayın ve ıslaklık varsa kağıt havluyla kurulayın..
- Un,nişasta ve tatlandıracak kadar tuz ekleyip karıştırın.
- Kızartma yapacağınız tencereye bol sıvıyağ koyun.
- Yağ kızınca patateslerin bir miktarını koyduktan sonra arada yapışmaması için tahta bir spatula ile karıştırın.
- Kızarınca kağıt havluya alın.
- NOT:Çıtır patatesler beklediğinde sulanacağı için yenecek kadar hazırlanmalı,hazırlanan patateslerin hepsi kızartılmalı ve sıcak servis yapılmalı..