30 Eylül 2012 Pazar

MALZEMELER
HAMURU
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 pk. kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

ÜZERİNE
sosis
sucuk
salam
1 tane kırmızı yağ biberi
yeşil zeytin
1 tane domates
kaşar peyniri

SOSU
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
su
1 çimdik kekik



YAPILIŞI
  • Hamur kabına unu koyun ve ortasını açın.
  • Ortasına maya,tuz,şekeri koyup ılık suyu yavaşça koyup yoğurmaya başlayın.
  • Sıvıyağı da ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamurun üzerine streç film kapatıp 1saate yakın bekletin.
  • Fırın tepsisine margarin sürün ve hamuru merdaneyle tepsi boyutunda açın.
  • Bir tavada sıvıyağı ve salçayı az kavurun,yarım çay bardağı kadar su  ve kekik koyup karıştırın, ocaktan alın.
  • Ilınan sosu hamurun üzerine sürün.
  • Kaşar peyniri rendesini sosun üzerine paylaştırın.
  • Üst malzemelerini de koyup önceden ısınmış 180*fırında pişirin.
  • Sıcak servis yapın..
Pazar, Eylül 30, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
HAMURU
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 pk. kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

ÜZERİNE
sosis
sucuk
salam
1 tane kırmızı yağ biberi
yeşil zeytin
1 tane domates
kaşar peyniri

SOSU
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
su
1 çimdik kekik



YAPILIŞI
  • Hamur kabına unu koyun ve ortasını açın.
  • Ortasına maya,tuz,şekeri koyup ılık suyu yavaşça koyup yoğurmaya başlayın.
  • Sıvıyağı da ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamurun üzerine streç film kapatıp 1saate yakın bekletin.
  • Fırın tepsisine margarin sürün ve hamuru merdaneyle tepsi boyutunda açın.
  • Bir tavada sıvıyağı ve salçayı az kavurun,yarım çay bardağı kadar su  ve kekik koyup karıştırın, ocaktan alın.
  • Ilınan sosu hamurun üzerine sürün.
  • Kaşar peyniri rendesini sosun üzerine paylaştırın.
  • Üst malzemelerini de koyup önceden ısınmış 180*fırında pişirin.
  • Sıcak servis yapın..
MALZEMELER
1/2 kg hamsi
1 tane kuru soğan
1 tane domates
1 tane kırmızı yağ biberi
tereyağ
tuz
1 çimdik kekik
2-3 tane defne yaprağı





YAPILIŞI
  • Bir tavada piyazlık doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • İçi temizlenmiş ve küçük küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesi de ekleyin,tuz ve kekik ilavesiyle 2-3 dk.pişirin.
  • Hamsilerin kılçıklarını temizleyip yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Küçük bir fırın kabına hamsileri koyun.Biraz tuzlayın ve üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı yayın.
  • Küçük parçalar halinde tereyağ paylaştırın.
  • Defne yapraklarını da koyup önceden ısınmış 190* fırında pişirin.
Pazar, Eylül 30, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1/2 kg hamsi
1 tane kuru soğan
1 tane domates
1 tane kırmızı yağ biberi
tereyağ
tuz
1 çimdik kekik
2-3 tane defne yaprağı





YAPILIŞI
  • Bir tavada piyazlık doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • İçi temizlenmiş ve küçük küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesi de ekleyin,tuz ve kekik ilavesiyle 2-3 dk.pişirin.
  • Hamsilerin kılçıklarını temizleyip yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Küçük bir fırın kabına hamsileri koyun.Biraz tuzlayın ve üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı yayın.
  • Küçük parçalar halinde tereyağ paylaştırın.
  • Defne yapraklarını da koyup önceden ısınmış 190* fırında pişirin.