4 Eylül 2012 Salı

MALZEMELER
köy biberi
kaşar loru
1 yumurta
1 yemek kaşığı kadar un

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Köy biberlerinin içlerini çıkarıp yıkayın.
  • Kaşar loruna tuz ekleyip ezin.
  • Biberlerin içine kaşar lorunu doldurun.
  • 1 kasede yumurtayı çatalla çırpın.
  • Unu bir tabağa alın.
  • Tavaya sıvıyağ koyup ısıtın.
  • Biberlerin ağız kısmını önce yumurtaya sonra una batırıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın..
Salı, Eylül 04, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
köy biberi
kaşar loru
1 yumurta
1 yemek kaşığı kadar un

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Köy biberlerinin içlerini çıkarıp yıkayın.
  • Kaşar loruna tuz ekleyip ezin.
  • Biberlerin içine kaşar lorunu doldurun.
  • 1 kasede yumurtayı çatalla çırpın.
  • Unu bir tabağa alın.
  • Tavaya sıvıyağ koyup ısıtın.
  • Biberlerin ağız kısmını önce yumurtaya sonra una batırıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın..
MALZEMELER
2 yumurta(sarısı üstüne)
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 pk.yaş maya
tuz
aldığı kadar un 

mayalı
KAT ARALARINA
250 gr tereyağ yada margarin(erimiş

İÇİ İÇİN
kıyma
kurusoğan

YAPILIŞI
  • İç malzemesi için soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Mayayı süt ve yumurta akı ile 1o dk.kabartın.
  • Aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun.Hamur sert olmalı..
  • 1 saat yada 45 dk. kabart.
  • Hamuru 2ye bölün.
  • 2 hamurdan da 9'ar beze yapın.
  • Bezeleri tabak büyüklüğünde açın.
  • Aralarına birer yemek kaşığı erimiş tereyağı sürün.
  • Üst üste dizin.
  • En üsttekini yağlamayın.
  • Un serpip yufka büyüklüğünde açın.
  • 16 ya bölün.
  • İçlerine kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..


Salı, Eylül 04, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 yumurta(sarısı üstüne)
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 pk.yaş maya
tuz
aldığı kadar un 

mayalı
KAT ARALARINA
250 gr tereyağ yada margarin(erimiş

İÇİ İÇİN
kıyma
kurusoğan

YAPILIŞI
  • İç malzemesi için soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Mayayı süt ve yumurta akı ile 1o dk.kabartın.
  • Aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun.Hamur sert olmalı..
  • 1 saat yada 45 dk. kabart.
  • Hamuru 2ye bölün.
  • 2 hamurdan da 9'ar beze yapın.
  • Bezeleri tabak büyüklüğünde açın.
  • Aralarına birer yemek kaşığı erimiş tereyağı sürün.
  • Üst üste dizin.
  • En üsttekini yağlamayın.
  • Un serpip yufka büyüklüğünde açın.
  • 16 ya bölün.
  • İçlerine kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..


Geçen gün ki akraba günümüzde Halime yengemin yaptığı nefis su böreği tadındaki böreği..
MALZEMELER
5 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvıyağ
5 adet el açması yufka
1/2 kg kaşar loru(tuzlayın)

ÜZERİ İÇİN
susam

YAPILIŞI
  • Derin bir kasede yumurta,süt,yoğurt,sıvıyağı çırpın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde düz yayın.
  • Diğer yufkaları 4'e bölün ve düz olarak yayın.Her katına sos sürün ve her katına lor koyup katları tamamlayın.
  • Üzerine kalan sosu sürün.
  • 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
Salı, Eylül 04, 2012 Tuğba Mutfakta
Geçen gün ki akraba günümüzde Halime yengemin yaptığı nefis su böreği tadındaki böreği..
MALZEMELER
5 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvıyağ
5 adet el açması yufka
1/2 kg kaşar loru(tuzlayın)

ÜZERİ İÇİN
susam

YAPILIŞI
  • Derin bir kasede yumurta,süt,yoğurt,sıvıyağı çırpın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde düz yayın.
  • Diğer yufkaları 4'e bölün ve düz olarak yayın.Her katına sos sürün ve her katına lor koyup katları tamamlayın.
  • Üzerine kalan sosu sürün.
  • 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin..