1 Ağustos 2012 Çarşamba

Bu lezzetli tarifi dün facebookta gördüm,çok lezzetli olacağını düşündüğüm için denemek istedim.Dün akşam iftar için yaptım ve çok lezzetli oldu..Mantı lezzetinde..Kesinlikle denemeye değer :)


MALZEMELER
3 tane yufka
150 gr kıyma
1 tane kurusoğan
karabiber 
tuz

ÜZERİNE 
1 kase sarımsaklı yoğurt
tereyağ veya sıvıyağ
 toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Kıymayı bir kaba alın,üzerine çok küçük doğranmış soğan,tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Yufkaları ortadan ikiye kesin.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz yufkaları iki parmak eninde şerit şerit kesin ve uç kısmına biraz kıyma koyun.
  • Her yufka şeridini muska şeklinde sarın.
  • Yufkaların hepsini hazırladıktan sonra derin bir tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın.
  • Yufkaları arkalı önlü kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın..
  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Kızdırılmış sıvıyağ veya tereyağlı toz kırmızıbiber döküp servis yapın..
Çarşamba, Ağustos 01, 2012 Tuğba Mutfakta
Bu lezzetli tarifi dün facebookta gördüm,çok lezzetli olacağını düşündüğüm için denemek istedim.Dün akşam iftar için yaptım ve çok lezzetli oldu..Mantı lezzetinde..Kesinlikle denemeye değer :)


MALZEMELER
3 tane yufka
150 gr kıyma
1 tane kurusoğan
karabiber 
tuz

ÜZERİNE 
1 kase sarımsaklı yoğurt
tereyağ veya sıvıyağ
 toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Kıymayı bir kaba alın,üzerine çok küçük doğranmış soğan,tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Yufkaları ortadan ikiye kesin.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz yufkaları iki parmak eninde şerit şerit kesin ve uç kısmına biraz kıyma koyun.
  • Her yufka şeridini muska şeklinde sarın.
  • Yufkaların hepsini hazırladıktan sonra derin bir tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın.
  • Yufkaları arkalı önlü kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın..
  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Kızdırılmış sıvıyağ veya tereyağlı toz kırmızıbiber döküp servis yapın..
MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek 
1/2 çay bardağı pirinç
su
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 limon suyu
1 kuru soğan
sıvıyağ

ÜZERİNE
tereyağ
kırmızı tozbiber

YAPILIŞI
  • Düdüklü tencereye sıvıyağ koyup üzerine doğranmış soğan,yıkanmış kırmızı mercimek ve pirini koyup suyunu ekleyin ve kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayınca düdüğünü indirin ve 15 dk,pişirin.
  • Blenderdan geçirip tuz,kimyon ve limon suyunu ekleyip karıştırın..
  • Üzerine kızdırılmış tereyağ ve kırmızı toz biber döküp servis yapın..
Çarşamba, Ağustos 01, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek 
1/2 çay bardağı pirinç
su
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 limon suyu
1 kuru soğan
sıvıyağ

ÜZERİNE
tereyağ
kırmızı tozbiber

YAPILIŞI
  • Düdüklü tencereye sıvıyağ koyup üzerine doğranmış soğan,yıkanmış kırmızı mercimek ve pirini koyup suyunu ekleyin ve kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayınca düdüğünü indirin ve 15 dk,pişirin.
  • Blenderdan geçirip tuz,kimyon ve limon suyunu ekleyip karıştırın..
  • Üzerine kızdırılmış tereyağ ve kırmızı toz biber döküp servis yapın..