22 Temmuz 2012 Pazar

Fotoğrafı çok acil çektim malum iftar saati ama lezzeti onaylı :)
MALZEMELER
4-5 patlıcan
1adet kemiksiz tavuk göğsü
1 tane kurusoğan
2 pk.krema
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
kaşar peynir rendesi

YAPILIŞI
  • Patlıcanları ocak üzerinde közleyin ve kabuklarını soyup bıçakla kare kesin ve fırın tepsisine koyun.
  • Bir tavada küçük kare kesilmiş soğanları sıvıyağda pembeleşene de kavurun.İçine kare kesilmiş tavuk göğsünü de ekleyin.Tavuklar pişene dek 4-5 dk.pişirin.
  • Kremayı,tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Tavuklu harcı patlıcanların üzerine dökün.
  • Kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında 10 dk.kadar pişirin..


Pazar, Temmuz 22, 2012 Tuğba Mutfakta
Fotoğrafı çok acil çektim malum iftar saati ama lezzeti onaylı :)
MALZEMELER
4-5 patlıcan
1adet kemiksiz tavuk göğsü
1 tane kurusoğan
2 pk.krema
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
kaşar peynir rendesi

YAPILIŞI
  • Patlıcanları ocak üzerinde közleyin ve kabuklarını soyup bıçakla kare kesin ve fırın tepsisine koyun.
  • Bir tavada küçük kare kesilmiş soğanları sıvıyağda pembeleşene de kavurun.İçine kare kesilmiş tavuk göğsünü de ekleyin.Tavuklar pişene dek 4-5 dk.pişirin.
  • Kremayı,tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Tavuklu harcı patlıcanların üzerine dökün.
  • Kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında 10 dk.kadar pişirin..





MENÜDE
İftariyelik
Yayla çorbası
Zeytinyağlı taze fasülye
Köz patlıcanlı kremalı tavuk
Ev yapımı limonata
Taze naneli çoban salata
güllaç
Pazar, Temmuz 22, 2012 Tuğba Mutfakta



MENÜDE
İftariyelik
Yayla çorbası
Zeytinyağlı taze fasülye
Köz patlıcanlı kremalı tavuk
Ev yapımı limonata
Taze naneli çoban salata
güllaç