MALZEMELER
1/2 kg et
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 -2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
karabiber
1 çimdik kekik
sıvıyağ
tereyağ
AMERİKAN PÜRESİ
2-3 tane patates
krema
karabiber
muskat rendesi
tuz
YAPILIŞI
- Düdüklü tencerede kuşbaşı doğranmış etleri sıvıyağda çevirin ve tereyağ ekleyip kavurun üzerine salça ekleyip karıştırın.
- Suyunu,sirke,kekik ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatın.
- Ötmeye başlayınca düdüğünü indirip dana etiyse 45-50 dk.pişirin..Piştikten sonra tuzunu ekleyin
- Kuzu eti çabuk piştiğinden normal tencerede de yapabilirsiniz.
- Amerikan püresi için:Patatesleri bir tencereye küp doğrayıp üzerine çıkacak kadar su koyup kaynamaya bırakın..Pişince suyunu süzün.
- Üzerine krema,karabiber,muskat rendesi,tuz koyup çırpma teliyle yada patates eziciyle 1-2 dk.pişirin.
- Servis için bir kaseye püreden koyup tabağa ters çevirin.
- Üzerine et soteden koyun pilav ile beraber servis yapın..