11 Haziran 2012 Pazartesi

MALZEMELER
5 yumurta(oda ısısı)
5 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincan sıvıyağ
1,5 kahve fincanı süt
2 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
1 çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

ARA KREMA
1 pk.sade yaş pasta kreması
1 pk.dr.outker vanilya aromalı dolgu kreması
1/2 kutu krema

ARASINA
vişne reçeli taneleri
çikolata parçaları

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı reçel

ÜZERİ İÇİN
1pk.orman meyveli kremşanti
1 su bardağı süt
pasta süsü

YAPILIŞI
  • Yaş pastanın Keki için:Yumurta akını yarım çay bardağı ılık su ve bir çimdik tuz ile kar hale gelene dek çırpın.
  • Yumurta sarısı ve şekeri de ayrı bir kapta çırpın.İçine süt,sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Yumurta aklarının üzerine karışımı dökün elenmiş un,kabartma tozu,vanilyayı da ekleyin.Gıda boyasını da koyup mikserin kısık devrinde çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş pasta çemberine yada tepsiye karışımı dökün..
  • Önceden ısınmış 165-170* fırında pişirin.(ilk 25-30 dk kadar fırının kapağını açmayın)
  • Krema için:Pasta kremasını üzerinde yazan ölçüyle çırpın,içine dolgu kremasını da ekleyin ve üzerinde yazan miktarda süt ilave edip çırpın,çiğ kremayı da ekleyip biraz daha çırpın ve pasta kekini hazırlayana dek buzdolabında bekletin.
  • Pişen pasta kekini yağlı kağıttan ayırın ve ortadan ikiye kesin.
  • Sütün içine reçelin suyundan alıp karıştırın ve sütün yarısıyla alt tabanı ıslatın,reçelin tanelerinden de koyun.
  • Kremanın tamamını ara kısma dökün.
  • Kekin üzerine üst kısmını kapatın ve üzerini sütle ıslatın..
  • Kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve pastanın üzerini sıvayın,pasta süsleriyle de dilediğiniz şekilde süsleyin:)



Pazartesi, Haziran 11, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
5 yumurta(oda ısısı)
5 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincan sıvıyağ
1,5 kahve fincanı süt
2 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
1 çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

ARA KREMA
1 pk.sade yaş pasta kreması
1 pk.dr.outker vanilya aromalı dolgu kreması
1/2 kutu krema

ARASINA
vişne reçeli taneleri
çikolata parçaları

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı reçel

ÜZERİ İÇİN
1pk.orman meyveli kremşanti
1 su bardağı süt
pasta süsü

YAPILIŞI
  • Yaş pastanın Keki için:Yumurta akını yarım çay bardağı ılık su ve bir çimdik tuz ile kar hale gelene dek çırpın.
  • Yumurta sarısı ve şekeri de ayrı bir kapta çırpın.İçine süt,sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Yumurta aklarının üzerine karışımı dökün elenmiş un,kabartma tozu,vanilyayı da ekleyin.Gıda boyasını da koyup mikserin kısık devrinde çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş pasta çemberine yada tepsiye karışımı dökün..
  • Önceden ısınmış 165-170* fırında pişirin.(ilk 25-30 dk kadar fırının kapağını açmayın)
  • Krema için:Pasta kremasını üzerinde yazan ölçüyle çırpın,içine dolgu kremasını da ekleyin ve üzerinde yazan miktarda süt ilave edip çırpın,çiğ kremayı da ekleyip biraz daha çırpın ve pasta kekini hazırlayana dek buzdolabında bekletin.
  • Pişen pasta kekini yağlı kağıttan ayırın ve ortadan ikiye kesin.
  • Sütün içine reçelin suyundan alıp karıştırın ve sütün yarısıyla alt tabanı ıslatın,reçelin tanelerinden de koyun.
  • Kremanın tamamını ara kısma dökün.
  • Kekin üzerine üst kısmını kapatın ve üzerini sütle ıslatın..
  • Kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve pastanın üzerini sıvayın,pasta süsleriyle de dilediğiniz şekilde süsleyin:)