Sıyırmanın hikayesi şöyleymiş..Önceleri Balıkesir Dursunbeyde tarladan fasülyeleri toplarlar bütün olarak haşlayıp sosuyla beraber karıştırırlarmış.Büyük lahana yapraklarının (tas gibidir ya).içine koyup tarlada yerlermiş.Ama ismini yeme şeklinden almış.Taze fasülyeyi bütün olarak ağızlarına alıp fasülyesini sıyırırlarmış.İpli kısım ellerinde kalırmış..
1/2 kg taze fasülye
SOSU
1limon
zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
- Taze fasülyeleri temizleyip üçe dörde bölün.Tencerede fasülyeler yumuşayana dek haşlayın.Suyunu süzün.Fasülyeler tencerede kalsın..
- Sosu için:Yeteri kadar zeytinyağın içine 1 limonun suyunu ekleyin,tuz,sarımsak rendesini iyice karıştırın.
- Sosu,sıcak olan taze fasülyelerin üzerine dökün ve tencereyi sallayın(sosun lezzeti içine geçsin)
- Soğuk olarak servis yapın..
- Not:Buzdolabında bekletebilirsiniz..