18 Mayıs 2012 Cuma

MALZEMELER
KEKİ
5 yumurta(oda sıcaklığı)
5 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
2 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
1/2çay bardağı su
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 kahve fincanı süt
1/2pk.kakao

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1su bardağı süt
1tatlı kaşığı vişne reçeli(taneleri hariç)

KEKİN ÜZERİNE 
vişne reçeli taneleri

KREMASI
1 pk sade pasta kreması
1kare paket bitter
50 gr margarin

ÜZERİ İÇİN
1pk krem şanti
1 su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN
1/2 dikdörtgen paket bitter (rende)
1çay kaşığı kakao

YAPILIŞI
  • Yumurtanın beyazını bir çimdik tuz ile kar haline gelene dek çırpın.
  • Sarılarını da ayrı kapta toz şeker ile beraber çırpın.Şeker eriyince sıvıyağ,su ve süt de ekleyin.
  • Un,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu eleyin.
  • Yumurta sarılı kaşımı ve un karışımını yumurtanın akına ekleyin ve mikserin düşük devirinde çırpın.
  • Margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı dökün ve tezgahta 1-2 kez çevirin ki her yeri eşit kabarsın.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • İÇ KREMASI:Hazır pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre yapın.
  • Bitter çikolatayı bir kasede benmari usulü eritin ve içine 50 gr margarin ekleyip,pasta kremasının içine ekleyin.Pasta kekimizin üzerine sıvayacağınız kremşantiden 2-3 yemek kaşığı alın ve bu karışıma ekleyin.
  • Pişen keki  ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye kesin.
  • 1su bardağı sütün içine 1 tatlı kaşığı vişne reçelinden koyun(vişne taneleri hariç) ve kekin alt kısmını sütün yarısıyla ıslatın.
  • Vişne tanelerini de kekin üzerine paylaştırın.
  • Yaptığınız pasta kremasını kekin arasına sürün ve diğer katı üstüne kapatın.
  • Sütün kalan kısmı ile de keki ıslatın.
  • 1pk.kremşantiyi sütle çırpın ve kekin üzerine sıvayın.
  • Bitter çikolatayı rendenin iri kısmından rendeleyin ve pastanın üzerine paylaştırın.
  • Üzerine çay süzgeciyle kakao eleyin ve dilediğiniz gibi süsleyin..



Cuma, Mayıs 18, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
KEKİ
5 yumurta(oda sıcaklığı)
5 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
2 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
1/2çay bardağı su
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 kahve fincanı süt
1/2pk.kakao

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1su bardağı süt
1tatlı kaşığı vişne reçeli(taneleri hariç)

KEKİN ÜZERİNE 
vişne reçeli taneleri

KREMASI
1 pk sade pasta kreması
1kare paket bitter
50 gr margarin

ÜZERİ İÇİN
1pk krem şanti
1 su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN
1/2 dikdörtgen paket bitter (rende)
1çay kaşığı kakao

YAPILIŞI
  • Yumurtanın beyazını bir çimdik tuz ile kar haline gelene dek çırpın.
  • Sarılarını da ayrı kapta toz şeker ile beraber çırpın.Şeker eriyince sıvıyağ,su ve süt de ekleyin.
  • Un,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu eleyin.
  • Yumurta sarılı kaşımı ve un karışımını yumurtanın akına ekleyin ve mikserin düşük devirinde çırpın.
  • Margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı dökün ve tezgahta 1-2 kez çevirin ki her yeri eşit kabarsın.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • İÇ KREMASI:Hazır pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre yapın.
  • Bitter çikolatayı bir kasede benmari usulü eritin ve içine 50 gr margarin ekleyip,pasta kremasının içine ekleyin.Pasta kekimizin üzerine sıvayacağınız kremşantiden 2-3 yemek kaşığı alın ve bu karışıma ekleyin.
  • Pişen keki  ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye kesin.
  • 1su bardağı sütün içine 1 tatlı kaşığı vişne reçelinden koyun(vişne taneleri hariç) ve kekin alt kısmını sütün yarısıyla ıslatın.
  • Vişne tanelerini de kekin üzerine paylaştırın.
  • Yaptığınız pasta kremasını kekin arasına sürün ve diğer katı üstüne kapatın.
  • Sütün kalan kısmı ile de keki ıslatın.
  • 1pk.kremşantiyi sütle çırpın ve kekin üzerine sıvayın.
  • Bitter çikolatayı rendenin iri kısmından rendeleyin ve pastanın üzerine paylaştırın.
  • Üzerine çay süzgeciyle kakao eleyin ve dilediğiniz gibi süsleyin..



MALZEMELER
1/2 pk.pastavilla çeşnili-sade kelebek makarna(isteğe bağlı)
100gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak

ÜZEERİ İÇİN 
tereyağ
toz kırmızı biber

YAPILIŞI
  • Makarnayı haşlayın,suyunu süzün ve az tereyağ ve sıvıyağ karışımı yapılmış tencerede karıştırın.
  • Kıymayı az sıvıyağ da kavurun.Üzerine salçayı ilave edin ve 1-2 dk karıştırıp 1/2 çay bardağı kadar su, tuz,karabiber ekleyip 1-2 dk pişirip ocağın altını kapatın..
  • Yoğurdu sarımsak rendesi ve biraz tuz ilave edip çatalla çırpın.
  • Geniş ve yayvan bir tabağa makarnayı koyun.Üzerine yoğurdu gezdirin.
  • Kıymalı harcı da yoğurdun üzerine paylaştırın.
  • En üzerine kızdırılmış tereyağlı tozkırmızı biber karışımını gezdirin..
  • Mantı lezzetinde makarnamız hazır afiyet olsun..
Cuma, Mayıs 18, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1/2 pk.pastavilla çeşnili-sade kelebek makarna(isteğe bağlı)
100gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak

ÜZEERİ İÇİN 
tereyağ
toz kırmızı biber

YAPILIŞI
  • Makarnayı haşlayın,suyunu süzün ve az tereyağ ve sıvıyağ karışımı yapılmış tencerede karıştırın.
  • Kıymayı az sıvıyağ da kavurun.Üzerine salçayı ilave edin ve 1-2 dk karıştırıp 1/2 çay bardağı kadar su, tuz,karabiber ekleyip 1-2 dk pişirip ocağın altını kapatın..
  • Yoğurdu sarımsak rendesi ve biraz tuz ilave edip çatalla çırpın.
  • Geniş ve yayvan bir tabağa makarnayı koyun.Üzerine yoğurdu gezdirin.
  • Kıymalı harcı da yoğurdun üzerine paylaştırın.
  • En üzerine kızdırılmış tereyağlı tozkırmızı biber karışımını gezdirin..
  • Mantı lezzetinde makarnamız hazır afiyet olsun..