9 Mayıs 2012 Çarşamba





MALZEMELER
TABANI
1pk.sade petibör bisküvi
125 gr margarin
1limon kabuğu

KREMASI
2 adet yumurta beyazı
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet limon
1 pk.krem şanti
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI
  • Bisküvileri toz haline getirin.Üzerine limon kabuğu rendeleyin.Margarini eritip bisküvilerin üzerine dökün ve karıştırın.
  • Parfemize uygun yuvarlak kalıbın içine sterç film veya naylon serip bisküvili harcı yayıp iyice bastırın
  • Parfe harcı:Karıştırma kabında krem şanti ve sütü iyice çırpın.
  • Diğer bir kaptayumurta beyazının üzerine bir çimdik tuz atıp kar haline gelene dek çırpın.
  • Toz şekeri ilave edip şeker eriyene dek çırpın.
  • Bu karışım üzerine kremşanti ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine yayın.
  • Bir gece derin dondurucuda bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirin..
  • NOT:İsterseniz üzerine 1 kase çilek ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini püre haline getirip dökebilirsiniz
Çarşamba, Mayıs 09, 2012 Tuğba Mutfakta




MALZEMELER
TABANI
1pk.sade petibör bisküvi
125 gr margarin
1limon kabuğu

KREMASI
2 adet yumurta beyazı
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet limon
1 pk.krem şanti
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI
  • Bisküvileri toz haline getirin.Üzerine limon kabuğu rendeleyin.Margarini eritip bisküvilerin üzerine dökün ve karıştırın.
  • Parfemize uygun yuvarlak kalıbın içine sterç film veya naylon serip bisküvili harcı yayıp iyice bastırın
  • Parfe harcı:Karıştırma kabında krem şanti ve sütü iyice çırpın.
  • Diğer bir kaptayumurta beyazının üzerine bir çimdik tuz atıp kar haline gelene dek çırpın.
  • Toz şekeri ilave edip şeker eriyene dek çırpın.
  • Bu karışım üzerine kremşanti ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine yayın.
  • Bir gece derin dondurucuda bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirin..
  • NOT:İsterseniz üzerine 1 kase çilek ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini püre haline getirip dökebilirsiniz
MALZEMELER

KEKİ
2yumurta
2,5 kahve fincanı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
1 küçük pk.kakao

KREMASI
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı silme nişasta
1yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 kase labne

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 1parmak eksik ılık su
1,5 tatlı kaşığı neskafe
4 tatlı kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN
kakao

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu da ekleyin.
  • Karışımı margarin ile yağlanmış kare borcama dökün.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • Ilık suda şekeri ve neskafeyi eritin.
  • Kek pişince 2-3 dk. sonra neskafeli karışımı kekin üzerine gezdirin.
  • Kreması için:Labne hariç malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
  • Ilınınca labneyi içine ekleyip mikserleyin ve kekin üzerine dökün..
  • Kremanın üzerine kakao eleyin..


Çarşamba, Mayıs 09, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER

KEKİ
2yumurta
2,5 kahve fincanı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
1 küçük pk.kakao

KREMASI
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı silme nişasta
1yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 kase labne

KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 1parmak eksik ılık su
1,5 tatlı kaşığı neskafe
4 tatlı kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN
kakao

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu,vanilya,kakaoyu da ekleyin.
  • Karışımı margarin ile yağlanmış kare borcama dökün.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • Ilık suda şekeri ve neskafeyi eritin.
  • Kek pişince 2-3 dk. sonra neskafeli karışımı kekin üzerine gezdirin.
  • Kreması için:Labne hariç malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
  • Ilınınca labneyi içine ekleyip mikserleyin ve kekin üzerine dökün..
  • Kremanın üzerine kakao eleyin..