4 Mayıs 2012 Cuma

Hayat dileniyor O'ndan taş,toprak,ot,ağaç
Sen de O'na yönel,ellerini hep ona aç;
Lütfedip hazanı nevbahara çeviren O,
İsteyip dilemekse bir vasıta,bir araç

Cuma, Mayıs 04, 2012 Tuğba Mutfakta
Hayat dileniyor O'ndan taş,toprak,ot,ağaç
Sen de O'na yönel,ellerini hep ona aç;
Lütfedip hazanı nevbahara çeviren O,
İsteyip dilemekse bir vasıta,bir araç

http://annemutfakperisi.blogspot.com/ tarafından çok yönlü blog ödülü aldım.Teşekkürler :)
Cuma, Mayıs 04, 2012 Tuğba Mutfakta
http://annemutfakperisi.blogspot.com/ tarafından çok yönlü blog ödülü aldım.Teşekkürler :)
Sebzeli kabak mücveri ben " http://tugba-mutfakta.blogspot.com/2012/05/besamel-soslu-firinda-kabak-sandal.html "yemeğimden artan kabaklardan yaptım dün akşam..Artan derken yanlış anlaşılma olmasın içlerini çıkardığım yani..

Buzdolabına koymuştum ve o akşam canım yapmak istemediği için dün akşam yaptım bende..
3 kişilik bir aile olduğumuz için yarısını yaptım,şu an buzdolabında akşamı bekliyor kendileri..
Sizde çiğ olarak 1-2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz!

Taze taze pişirilen yemeklerin tatları daha lezzetli oluyor tahmin edersiniz..Bizde öyle seviyoruz ve hatta yemekleri taze olsun diye yemek saatimize yakın yapıyorum.Birde  aklıma yemek gelmiyor erken saatlerde ne hikmetse:)

Kalabalık bi aile olana kadar böyle yapmaya devam herhalde..
Taze yemek seviyoruz amma ertesi güne kalırsa da yapıcak bişey yok yani o kadar emek vermişim  afiyetle yiyiyoruz.Hem,
Allah(c.c)Araf suresi 31.ayet ne diyor:"Yiyiniz,içiniz fakat israf etmeyiniz.Çünkü Allah israf edenleri sevmez"buyuruyor..


Cuma, Mayıs 04, 2012 Tuğba Mutfakta
Sebzeli kabak mücveri ben " http://tugba-mutfakta.blogspot.com/2012/05/besamel-soslu-firinda-kabak-sandal.html "yemeğimden artan kabaklardan yaptım dün akşam..Artan derken yanlış anlaşılma olmasın içlerini çıkardığım yani..

Buzdolabına koymuştum ve o akşam canım yapmak istemediği için dün akşam yaptım bende..
3 kişilik bir aile olduğumuz için yarısını yaptım,şu an buzdolabında akşamı bekliyor kendileri..
Sizde çiğ olarak 1-2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz!

Taze taze pişirilen yemeklerin tatları daha lezzetli oluyor tahmin edersiniz..Bizde öyle seviyoruz ve hatta yemekleri taze olsun diye yemek saatimize yakın yapıyorum.Birde  aklıma yemek gelmiyor erken saatlerde ne hikmetse:)

Kalabalık bi aile olana kadar böyle yapmaya devam herhalde..
Taze yemek seviyoruz amma ertesi güne kalırsa da yapıcak bişey yok yani o kadar emek vermişim  afiyetle yiyiyoruz.Hem,
Allah(c.c)Araf suresi 31.ayet ne diyor:"Yiyiniz,içiniz fakat israf etmeyiniz.Çünkü Allah israf edenleri sevmez"buyuruyor..




MALZEMELER
2-3 tane yemeklik kabak
2yumurta
1 küçük havuç
1dal taze soğan
1/2 çay kaşığı kuru nane
tuz
un



YAPILIŞI
  • Kabakları,kabuklarını soyup karıştırma kabına doğrayıp blendarlayın.
  • Yumurtaları kırıp,yaklaşık 4-5 yemek kaşığı un ilave edip mikserle yada tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Un kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olmalı.
  • Rendenin ince kısmından rendelenmiş havuç,ince doğranmış dereotu,nane,tuz ekleyip karıştırın.
  • İster krep tavasında isterseniz de geniş bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtın.
  • Sıvıyağ ekleyin (tavanın dibi yağlı olmalı ama çok da fazla yağ koymayın)
  • Yağı azaldıkça azar azar ilave edebilirsiniz.
  • Birer yemek kaşığı kadar karışımdan aralarında boşluk bırakacak şekilde tavaya dökün.
  • Spatula yardımıyla tersini de kızartın ve servis tabağına alın
Cuma, Mayıs 04, 2012 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
2-3 tane yemeklik kabak
2yumurta
1 küçük havuç
1dal taze soğan
1/2 çay kaşığı kuru nane
tuz
un



YAPILIŞI
  • Kabakları,kabuklarını soyup karıştırma kabına doğrayıp blendarlayın.
  • Yumurtaları kırıp,yaklaşık 4-5 yemek kaşığı un ilave edip mikserle yada tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Un kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olmalı.
  • Rendenin ince kısmından rendelenmiş havuç,ince doğranmış dereotu,nane,tuz ekleyip karıştırın.
  • İster krep tavasında isterseniz de geniş bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtın.
  • Sıvıyağ ekleyin (tavanın dibi yağlı olmalı ama çok da fazla yağ koymayın)
  • Yağı azaldıkça azar azar ilave edebilirsiniz.
  • Birer yemek kaşığı kadar karışımdan aralarında boşluk bırakacak şekilde tavaya dökün.
  • Spatula yardımıyla tersini de kızartın ve servis tabağına alın