1 Mayıs 2012 Salı

MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığı)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
alabildiğine un
kabartma tozu
vanilya

ÜZERİ İÇİN
susam

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında margarin tahin ve pudra şekerini yoğuralım.
  • Un,kabartma tozu,vanilya ekleyip yoğurmaya devam edelim.Unu hamur ele yapışmayacak kadar ilave edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve hafif yassılaştıralım.
  • Bir tabağa susam dökelim.
  • Yaptığımız kurabiyeleri susama batırıp margarin ile yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirelim..
Salı, Mayıs 01, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığı)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
alabildiğine un
kabartma tozu
vanilya

ÜZERİ İÇİN
susam

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında margarin tahin ve pudra şekerini yoğuralım.
  • Un,kabartma tozu,vanilya ekleyip yoğurmaya devam edelim.Unu hamur ele yapışmayacak kadar ilave edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve hafif yassılaştıralım.
  • Bir tabağa susam dökelim.
  • Yaptığımız kurabiyeleri susama batırıp margarin ile yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirelim..
Papatya poğaça eski komşum ve aynı zamanda yengem olan Halime yengemin tarifi.Çok lezzetli aynı zamanda şaşırtıcı bir tarif görenler ilk bakışta poğaça olduğunu anlamıyor.
Salı, Mayıs 01, 2012 Tuğba Mutfakta
Papatya poğaça eski komşum ve aynı zamanda yengem olan Halime yengemin tarifi.Çok lezzetli aynı zamanda şaşırtıcı bir tarif görenler ilk bakışta poğaça olduğunu anlamıyor.
MALZEMELER
 1paket margarin (eritilmiş)
 1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
2 pk.kabartma tozu

İÇİ İÇİN
kaşar loru

ÜZERİNE 
galeta unu

ORTASINA
ZEYTİN

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına hamur malzemelerini sırasıyla koyup yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi kadar açıp ortasına kaşar lorundan koyup yuvarlak şekilde kapatın.
  • Bir tabağa galeta unu dökün yapmış olduğunuz poğaçaları galeta ununa bulayın ve ortasına çekirdeği çıkarılmış zeytin koyun.
  • Bir spatula yardımıyla papatya şekilde kenarlarına bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180-190* fırında pişirin..


Salı, Mayıs 01, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
 1paket margarin (eritilmiş)
 1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
2 pk.kabartma tozu

İÇİ İÇİN
kaşar loru

ÜZERİNE 
galeta unu

ORTASINA
ZEYTİN

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına hamur malzemelerini sırasıyla koyup yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi kadar açıp ortasına kaşar lorundan koyup yuvarlak şekilde kapatın.
  • Bir tabağa galeta unu dökün yapmış olduğunuz poğaçaları galeta ununa bulayın ve ortasına çekirdeği çıkarılmış zeytin koyun.
  • Bir spatula yardımıyla papatya şekilde kenarlarına bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180-190* fırında pişirin..