20 Nisan 2012 Cuma

PİŞMANİYELİ AYVA TATLISI
MALZEMELER
4-5 tane ayva
toz şeker
1/2-1su bardağı su

İÇİ İÇİN
Kaymak

ÜZERİNE
pişmaniye
toz antep fıstığı

YAPILIŞI
  • Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve limonlu suya koyun.
  • Geniş bir tencereye ayvaları dizip içlerine 1'er sos kepçesi şeker koyup tencereye suyunu koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayana dek pişirin.
  • Pişen ayvaları servis tabağına alın.Ortasına kaymak koyun.
  • Servis yaparken pişmaniye ile ayvaların üzerini tepe gibi kapatın.
  • Üzerlerini antep fıstığı ile süsleyin
Cuma, Nisan 20, 2012 Tuğba Mutfakta
PİŞMANİYELİ AYVA TATLISI
MALZEMELER
4-5 tane ayva
toz şeker
1/2-1su bardağı su

İÇİ İÇİN
Kaymak

ÜZERİNE
pişmaniye
toz antep fıstığı

YAPILIŞI
  • Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve limonlu suya koyun.
  • Geniş bir tencereye ayvaları dizip içlerine 1'er sos kepçesi şeker koyup tencereye suyunu koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayana dek pişirin.
  • Pişen ayvaları servis tabağına alın.Ortasına kaymak koyun.
  • Servis yaparken pişmaniye ile ayvaların üzerini tepe gibi kapatın.
  • Üzerlerini antep fıstığı ile süsleyin

MALZEMELER
Patates
havuç
bezelye
küçük kavanoz kornişon turşu
süzme yoğurt
mayonez

YAPILIŞI
  • Küçük küpler şeklinde doğranmış havuç, patates ve de bezelyeyi ayrı ayrı tencerelerde içlerine 1çimdik tuz atıp haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Eşit miktarda süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp derin bir kasede havuç,bezelye,patates ile karıştırın.
  • Minik küp halinde doğradığınız turşuları da ekleyin... 
  • Hepsini harmanlayıp servis yapın..
Cuma, Nisan 20, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
Patates
havuç
bezelye
küçük kavanoz kornişon turşu
süzme yoğurt
mayonez

YAPILIŞI
  • Küçük küpler şeklinde doğranmış havuç, patates ve de bezelyeyi ayrı ayrı tencerelerde içlerine 1çimdik tuz atıp haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Eşit miktarda süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp derin bir kasede havuç,bezelye,patates ile karıştırın.
  • Minik küp halinde doğradığınız turşuları da ekleyin... 
  • Hepsini harmanlayıp servis yapın..


MALZEMELER
5 yufka
SOSU
1 su bardağı süt
3 yumurta
1su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ
250 gr kıyma
1orta boy kuru soğan
1su bardağından 2 parmak eksik ince bulgur
1su bardağı çekilmiş ceviz
tuz
karabiber
kekik
pulbiber

ÜZERİ İÇİ
galeta unu

YAPILIŞI
  • İnce bulguru sıcak suda kabartın.
  • Tavada kıymayı az sıvıyağ da kavurup ince kıyılmış soğanları ekleyin.Kabarmış ince bulguru ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Kıymalı iç soğuyunca,dişe gelecek şekilde çekilmiş cevizi ekleyip iç harcımızı tamamlayalım.

  • Sosu derin bir kasede çırpalım.
  • İlk yufkayı serip sos sürelim.2.yufkayı üzerine serip tekrar sos sürelim.Yufkayı 8'e bölelim.
  • İç harc koyup kenarlarını kapatıp sigara böreği şeklinde saralım.
  • Artan harçtan böreklerin üzerine sürüp galeta ununda yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.(Sos az kaldıysa içine 1 yumurta daha kırabilirsiniz.)
  • Önceden ısıtılmış 180-190- fırında pişirelim..
  • NOT:Börekleri akşamdan sarıp buzdolabında bekletebilir ertesi gün misafirinizin gelmesine yakın pişirebilirsiniz ;)
Cuma, Nisan 20, 2012 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
5 yufka
SOSU
1 su bardağı süt
3 yumurta
1su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ
250 gr kıyma
1orta boy kuru soğan
1su bardağından 2 parmak eksik ince bulgur
1su bardağı çekilmiş ceviz
tuz
karabiber
kekik
pulbiber

ÜZERİ İÇİ
galeta unu

YAPILIŞI
  • İnce bulguru sıcak suda kabartın.
  • Tavada kıymayı az sıvıyağ da kavurup ince kıyılmış soğanları ekleyin.Kabarmış ince bulguru ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Kıymalı iç soğuyunca,dişe gelecek şekilde çekilmiş cevizi ekleyip iç harcımızı tamamlayalım.

  • Sosu derin bir kasede çırpalım.
  • İlk yufkayı serip sos sürelim.2.yufkayı üzerine serip tekrar sos sürelim.Yufkayı 8'e bölelim.
  • İç harc koyup kenarlarını kapatıp sigara böreği şeklinde saralım.
  • Artan harçtan böreklerin üzerine sürüp galeta ununda yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.(Sos az kaldıysa içine 1 yumurta daha kırabilirsiniz.)
  • Önceden ısıtılmış 180-190- fırında pişirelim..
  • NOT:Börekleri akşamdan sarıp buzdolabında bekletebilir ertesi gün misafirinizin gelmesine yakın pişirebilirsiniz ;)