17 Nisan 2012 Salı


Salı, Nisan 17, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
tazesoğan
1 küçük demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı su
1limon
sıvıyağ
tuz
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
  • Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra 2-3 su bardağı su ile kısık ateşte pişirelim.
  • Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman ocağın altını kapatıp bulguru da tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak şişmesini bekleyelim.
  • Kuru soğanları sıvıyağda pembeleştirip domates ve biber salçası ile birlikte kavuralım.
  • Başka bir yerde maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyalım.
  • Beklemeye aldığımız mercimekli bulgur iyice yumuşadığı zaman,kavurduğumuz salçayı,limon,tuz,kimyon  ve biraz sıvıyağ ekleyip yoğuralım.
  • En son ince kıydığımız taze soğan ve maydanozları da ekleyip biraz daha yoğurup çiğ köfte şeklinde  sıkıp servis tabağına alalım.
Salı, Nisan 17, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
tazesoğan
1 küçük demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı su
1limon
sıvıyağ
tuz
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
  • Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra 2-3 su bardağı su ile kısık ateşte pişirelim.
  • Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman ocağın altını kapatıp bulguru da tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak şişmesini bekleyelim.
  • Kuru soğanları sıvıyağda pembeleştirip domates ve biber salçası ile birlikte kavuralım.
  • Başka bir yerde maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyalım.
  • Beklemeye aldığımız mercimekli bulgur iyice yumuşadığı zaman,kavurduğumuz salçayı,limon,tuz,kimyon  ve biraz sıvıyağ ekleyip yoğuralım.
  • En son ince kıydığımız taze soğan ve maydanozları da ekleyip biraz daha yoğurup çiğ köfte şeklinde  sıkıp servis tabağına alalım.