13 Nisan 2012 Cuma


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç

KÖFTESİ
250 gr kıyma
1 kuru sağan(rende)
1 diş sarımsak(ezilmiş)
karabiber
bir çimdik kekik
toz kırmızıbiber

SOSU
3 domates
1 tutam maydanoz
tuz


YAPILIŞI
  • 2 su bardağı pirinçten pilav yapalım.
  • Karıştırma kabına kıyma,soğan,sarımsak,tuz,kekik,karabiber,toz kırmızı biber koyup güzelce yoğuralım.
  • Köfteleri minik minik yuvarlayalım.Üzerlerine biraz un serpip sallayalım ve az yağda kızartalım.
  • Rendelenmiş domatesi az yağda pişirelim en son ince kıyılmış maydanozları ve tuzun ekleyip köfteleri içine katıp 2-3 dk.pişirelim.
  • Pilavı bir kaseye koyup tabağa ters çevirelim.
  • Üzerine köfteli sostan döküp isteğe göre patates püresi eşliğinde servis yapalım..
Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç

KÖFTESİ
250 gr kıyma
1 kuru sağan(rende)
1 diş sarımsak(ezilmiş)
karabiber
bir çimdik kekik
toz kırmızıbiber

SOSU
3 domates
1 tutam maydanoz
tuz


YAPILIŞI
  • 2 su bardağı pirinçten pilav yapalım.
  • Karıştırma kabına kıyma,soğan,sarımsak,tuz,kekik,karabiber,toz kırmızı biber koyup güzelce yoğuralım.
  • Köfteleri minik minik yuvarlayalım.Üzerlerine biraz un serpip sallayalım ve az yağda kızartalım.
  • Rendelenmiş domatesi az yağda pişirelim en son ince kıyılmış maydanozları ve tuzun ekleyip köfteleri içine katıp 2-3 dk.pişirelim.
  • Pilavı bir kaseye koyup tabağa ters çevirelim.
  • Üzerine köfteli sostan döküp isteğe göre patates püresi eşliğinde servis yapalım..
mayalı

HAMUR MALZEMESİ
5 su bardağı un
1 pk instant maya
1 adet patates(haşlanıp ezilmiş)
1 tk.tuz
150 gr margarin(oda ısısı)
1yumurta
ılık su

İÇİ İÇİN
2 adet haşlanmış patates
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu(isteğe bağlı)


YAPILIŞI

  • Maya ve unu karıştıralım.Haşlanmış ve ezilmiş patatesi ekleyelim.Tuzunu,margarin,yumurta ile beraber az ılık su ile iyice yoğurup 25-30 dk.dinlenmeye bırakalım.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
  • Her birini dikdörtgen şekilde açıp iç malzemesinden her yerine koyup rulo saralım.10 cm genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı susam ve arzuya göre çörek otu serpelim.Biraz da tepside dinlendirip önceden ısınmış 180* fırında pişirelim..
Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta
mayalı

HAMUR MALZEMESİ
5 su bardağı un
1 pk instant maya
1 adet patates(haşlanıp ezilmiş)
1 tk.tuz
150 gr margarin(oda ısısı)
1yumurta
ılık su

İÇİ İÇİN
2 adet haşlanmış patates
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu(isteğe bağlı)


YAPILIŞI

  • Maya ve unu karıştıralım.Haşlanmış ve ezilmiş patatesi ekleyelim.Tuzunu,margarin,yumurta ile beraber az ılık su ile iyice yoğurup 25-30 dk.dinlenmeye bırakalım.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
  • Her birini dikdörtgen şekilde açıp iç malzemesinden her yerine koyup rulo saralım.10 cm genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı susam ve arzuya göre çörek otu serpelim.Biraz da tepside dinlendirip önceden ısınmış 180* fırında pişirelim..
MALZEMELER
2 -3 tane kabak
1 tane havuç
sıvıyağ
yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
YAPILIŞI
  • Kabak ve havucun kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğrayın.
  • Teflon tavayı ısıtıp sıvıyağ ekleyin ve havuç ve kabağı ekleyip tuzunu ayarlayıp karıştırarak kavurun.
  • Yoğurt,sarımsak ve mayonezi karıştırın.Ilınmış olan kabak ve havucu da ekleyip servis tabağına alın..
Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 -3 tane kabak
1 tane havuç
sıvıyağ
yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
YAPILIŞI
  • Kabak ve havucun kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğrayın.
  • Teflon tavayı ısıtıp sıvıyağ ekleyin ve havuç ve kabağı ekleyip tuzunu ayarlayıp karıştırarak kavurun.
  • Yoğurt,sarımsak ve mayonezi karıştırın.Ilınmış olan kabak ve havucu da ekleyip servis tabağına alın..

MALZEMELER
3çorba kaşığı un
sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su 
tuz
2-3 yemek kaşığı kare erişte(isteğe bağlı)

ÜZERİNE
tereyağ
pulbiber yada toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyip 2-3 dk.çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz.
  • Üzerine et suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Erişteyi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kıvamını ayarlayıp tuzunu,sirke ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber karışımını döküp servis yapıyoruz..


Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3çorba kaşığı un
sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su 
tuz
2-3 yemek kaşığı kare erişte(isteğe bağlı)

ÜZERİNE
tereyağ
pulbiber yada toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyup unu ekleyip 2-3 dk.çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz.
  • Üzerine et suyunu ve soğuk suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Erişteyi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kıvamını ayarlayıp tuzunu,sirke ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber karışımını döküp servis yapıyoruz..



MALZEMELER
1 pk.margarin(oda sıcaklığı)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
un

ÜZERİNE
çilek reçeli

YAPILIŞI
  • Reçel harici malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük parçalar koparıp yuvarlatıp hafif elimizle yassılaştırıp ortalarına parmağımızla bastırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • Çay kaşığı ile ortalarına reçel koyup önceden ısınmış 165-170* fırında pişiriyoruz..
  • NOT:Az kişiye yapılacaksa yarım ölçüden de yapabilirsiniz..
Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1 pk.margarin(oda sıcaklığı)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
un

ÜZERİNE
çilek reçeli

YAPILIŞI
  • Reçel harici malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük parçalar koparıp yuvarlatıp hafif elimizle yassılaştırıp ortalarına parmağımızla bastırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • Çay kaşığı ile ortalarına reçel koyup önceden ısınmış 165-170* fırında pişiriyoruz..
  • NOT:Az kişiye yapılacaksa yarım ölçüden de yapabilirsiniz..
MALZEMELER
4-5 tane patates
1 tane havuç
2-3 dal taze soğan
marul
kırmızı lahana
1,5-2 tane limon
karabiber
sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI
  • Düdüklü tencerede kabuklarıyla  15-20 dk.haşladığımız patatesleri kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
  • Sıvıyağ,karabiber,tuz,limon suyunu,ekliyoruz ve dağıtmadan karıştırıyoruz.
  • Havucu ve kırmızı lahanayı ince kısmından rendeleyip ekliyoruz.
  • Marul ve taze soğanı da ince ince doğrayıp içine katıp havalandırarak karıştırıp servis yapıyoruz..
Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
4-5 tane patates
1 tane havuç
2-3 dal taze soğan
marul
kırmızı lahana
1,5-2 tane limon
karabiber
sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI
  • Düdüklü tencerede kabuklarıyla  15-20 dk.haşladığımız patatesleri kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
  • Sıvıyağ,karabiber,tuz,limon suyunu,ekliyoruz ve dağıtmadan karıştırıyoruz.
  • Havucu ve kırmızı lahanayı ince kısmından rendeleyip ekliyoruz.
  • Marul ve taze soğanı da ince ince doğrayıp içine katıp havalandırarak karıştırıp servis yapıyoruz..

MALZEMELER
1 su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1/2 pk.margarin(oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
kabartma tozu
un

DIŞ KAPLAMASI
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI
  • Sırasıyla margarin,sıvıyağ,yumurta,pudra şekerini karıştırın.Un ve kabartma tozu ekleyin yoğurun.
  • Yuvarlak kurabiyeler yapıp fırın tepsisine dizin.165*-170*fırında pişirin.
  • Temiz bir poşetin içine dış kaplama malzemelerini koyup karıştırın ve fırından çıkan kurabiyeleri içine koyup,poşeti kapayıp çalkalayın..
  • Servis tabağına alıp isteğe göre üzerini  hindistan cevizi ile süsleyin..
Cuma, Nisan 13, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1 su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1/2 pk.margarin(oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
kabartma tozu
un

DIŞ KAPLAMASI
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI
  • Sırasıyla margarin,sıvıyağ,yumurta,pudra şekerini karıştırın.Un ve kabartma tozu ekleyin yoğurun.
  • Yuvarlak kurabiyeler yapıp fırın tepsisine dizin.165*-170*fırında pişirin.
  • Temiz bir poşetin içine dış kaplama malzemelerini koyup karıştırın ve fırından çıkan kurabiyeleri içine koyup,poşeti kapayıp çalkalayın..
  • Servis tabağına alıp isteğe göre üzerini  hindistan cevizi ile süsleyin..