6 Nisan 2012 Cuma



MALZEMELER
5-6 yufka
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4yumurta
kaşar loru
dereotu
maydanoz

YAPILIŞI




  • Derin bir kapta yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpıyoruz.
  • 1. yufkayı fırın tepsisinin en altına düz bir şekilde yayıyoruz.(Kenarlarından taşarsa kesip içine koyabilirsiniz.) 
  • Bir kapta kaşar loru,ince kıyım dereotu ve maydanozu karıştırıyoruz.
  • 2. yufkayı düz bir zemine serip lorlu harcın bir kısmını her yerine gezdiriyoruz ve paralel olarak yufkayı ortaya doğru büzdürüyoruz.
  • Büyükçe bir gül şekli olacak şekilde kendi etrafında dolandırıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
  • Diğer 2 yada 3 yufkayı da aynı şekilde büzdürüp tepsideki gülün etrafına (kol böreği gibi)dolandırıyoruz.
  • Kalan lor peynirlerini en üzerine paylaştırıp,yumurtalı sostan üzerine kadar ayırıp kepçeyle her yerine paylaştırıyoruz.
  • Kalan son yufkayı da en üzerine düz bir şekilde serip kalan sosu sürüp önceden ısınmış 190*fırında pişiriyoruz..

Cuma, Nisan 06, 2012 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
5-6 yufka
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4yumurta
kaşar loru
dereotu
maydanoz

YAPILIŞI




  • Derin bir kapta yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpıyoruz.
  • 1. yufkayı fırın tepsisinin en altına düz bir şekilde yayıyoruz.(Kenarlarından taşarsa kesip içine koyabilirsiniz.) 
  • Bir kapta kaşar loru,ince kıyım dereotu ve maydanozu karıştırıyoruz.
  • 2. yufkayı düz bir zemine serip lorlu harcın bir kısmını her yerine gezdiriyoruz ve paralel olarak yufkayı ortaya doğru büzdürüyoruz.
  • Büyükçe bir gül şekli olacak şekilde kendi etrafında dolandırıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
  • Diğer 2 yada 3 yufkayı da aynı şekilde büzdürüp tepsideki gülün etrafına (kol böreği gibi)dolandırıyoruz.
  • Kalan lor peynirlerini en üzerine paylaştırıp,yumurtalı sostan üzerine kadar ayırıp kepçeyle her yerine paylaştırıyoruz.
  • Kalan son yufkayı da en üzerine düz bir şekilde serip kalan sosu sürüp önceden ısınmış 190*fırında pişiriyoruz..

MALZEMELER 
1 tane kemiksiz tavuk göğsü(tavuk but da olabilir)
1/2-1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 yumurta sarısı
1su bardağı beşamel sos
1 bardak galeta unu 
1 yumurta
YAPILIŞI
  • Tavuk göğsünü az suda kısık ateşte pişiriyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
  • Beşamel sos:1bardak süt ve 1 yemek kaşığı un,margarini tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
  • Bir kapta tavuk eti,beşamel sos,tuz,karabiber,3 yumurta sarısı ile iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yassı yuvarlak şekiller veriyoruz.(kızartmadan önce 10 dk.kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz)
  • Bir kapta 1 yumurtayı ve kalan 3 yumurtanın aklarını çatalla çırpıyoruz.
  • Kroketleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya ve yine galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağda kızartıyoruz.
Cuma, Nisan 06, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER 
1 tane kemiksiz tavuk göğsü(tavuk but da olabilir)
1/2-1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 yumurta sarısı
1su bardağı beşamel sos
1 bardak galeta unu 
1 yumurta
YAPILIŞI
  • Tavuk göğsünü az suda kısık ateşte pişiriyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
  • Beşamel sos:1bardak süt ve 1 yemek kaşığı un,margarini tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
  • Bir kapta tavuk eti,beşamel sos,tuz,karabiber,3 yumurta sarısı ile iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yassı yuvarlak şekiller veriyoruz.(kızartmadan önce 10 dk.kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz)
  • Bir kapta 1 yumurtayı ve kalan 3 yumurtanın aklarını çatalla çırpıyoruz.
  • Kroketleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya ve yine galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağda kızartıyoruz.