4 Nisan 2012 Çarşamba

MALZEMELER
1 kg patlıcan
100-150gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1çimdik kekik
1 çimdik kuru nane
karabiber
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ 
tuz
YAPILIŞI
  • Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.Suyunu sıkıp minik minik küpler şeklinde doğruyoruz.
  • Kızartma tenceresini ısıtıp sıvıyağ koyuyoruz.Sıvı yağ kızınca patlıcanları kızartıp 2-3 kat kağıt havlu serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
  • Genişçe bir tavada minik küpler halinde soyduğumuz soğanları ve sarımsakları az sıvıyağda kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekliyoruz,baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp üzerine 2-3 su bardağı sıcak su ilave edip 2-3 dk.kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Tepsideki patlıcanların üzerine kıymalı harcı döküp önceden ısınmış 165-170*fırında  15-20 dk.pişiriyoruz..
Çarşamba, Nisan 04, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 kg patlıcan
100-150gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1çimdik kekik
1 çimdik kuru nane
karabiber
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ 
tuz
YAPILIŞI
  • Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.Suyunu sıkıp minik minik küpler şeklinde doğruyoruz.
  • Kızartma tenceresini ısıtıp sıvıyağ koyuyoruz.Sıvı yağ kızınca patlıcanları kızartıp 2-3 kat kağıt havlu serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
  • Genişçe bir tavada minik küpler halinde soyduğumuz soğanları ve sarımsakları az sıvıyağda kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekliyoruz,baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp üzerine 2-3 su bardağı sıcak su ilave edip 2-3 dk.kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Tepsideki patlıcanların üzerine kıymalı harcı döküp önceden ısınmış 165-170*fırında  15-20 dk.pişiriyoruz..