2 Nisan 2012 Pazartesi

Patatesli çiğ köfte tarifi senelerdir tarif defterimde vardı ama bir türlü yapmak kısmet olmamıştı.Daha önce hazır patatesli çiğ köfteden yapmıştım ama hakikisini de merak etmiyor değildim.Dün pazardan yeşilliklerimi de almışken  denemek istedim ama biraz değişiklik yaparak:)
Tarif defterimde limon,nar ekşisi,sumak malzeme listesinde yoktu.Ama ekşili denemek istedim.Denediğime de değdi:)
Bir de aysber marula sarıp üzerine limonda sıktım.Nasıl mı oldu?Hmmm ekşi ekşi tam ağzıma layık;)
Pazartesi, Nisan 02, 2012 Tuğba Mutfakta
Patatesli çiğ köfte tarifi senelerdir tarif defterimde vardı ama bir türlü yapmak kısmet olmamıştı.Daha önce hazır patatesli çiğ köfteden yapmıştım ama hakikisini de merak etmiyor değildim.Dün pazardan yeşilliklerimi de almışken  denemek istedim ama biraz değişiklik yaparak:)
Tarif defterimde limon,nar ekşisi,sumak malzeme listesinde yoktu.Ama ekşili denemek istedim.Denediğime de değdi:)
Bir de aysber marula sarıp üzerine limonda sıktım.Nasıl mı oldu?Hmmm ekşi ekşi tam ağzıma layık;)
ekşili
MALZEMELER
4-5 tane orta boy patates
1,5 su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 çay kaşığı kimyon
1-1,5 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı karabiber
sıvıyağ yada zeytinyağ
tuz
pulbiber
1tane limon
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
maydanoz
2-3 tane taze soğan
aysberg marul
YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayıp karıştırma kabında sıcak sıcak iyice ezelim.Sıcakken içine bulguru,salçaları ve baharatları koyup karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  • 8-10 dk.kadar bulgurların kabarmasını bekleyelim.Daha sonra iyice yoğuralım.
  • Sıvıyağ ekleyip yoğurmaya devam edelim.(yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağ konacak)
  • Limon suyu ve nar ekşisini koyup yoğuralım.
  • İnce ince doğradığımız taze soğan ve maydanoz ilave edip biraz daha yoğuralım.
  • Aysberg koyduğumuz servis tabağına patatesli çiğ köftemizden parçalar koparıp sıkıp sıkıp yerleştirelim
  • Limon ile beraber servis yapalım..
Pazartesi, Nisan 02, 2012 Tuğba Mutfakta
ekşili
MALZEMELER
4-5 tane orta boy patates
1,5 su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 çay kaşığı kimyon
1-1,5 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı karabiber
sıvıyağ yada zeytinyağ
tuz
pulbiber
1tane limon
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
maydanoz
2-3 tane taze soğan
aysberg marul
YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayıp karıştırma kabında sıcak sıcak iyice ezelim.Sıcakken içine bulguru,salçaları ve baharatları koyup karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  • 8-10 dk.kadar bulgurların kabarmasını bekleyelim.Daha sonra iyice yoğuralım.
  • Sıvıyağ ekleyip yoğurmaya devam edelim.(yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağ konacak)
  • Limon suyu ve nar ekşisini koyup yoğuralım.
  • İnce ince doğradığımız taze soğan ve maydanoz ilave edip biraz daha yoğuralım.
  • Aysberg koyduğumuz servis tabağına patatesli çiğ köftemizden parçalar koparıp sıkıp sıkıp yerleştirelim
  • Limon ile beraber servis yapalım..