30 Mart 2012 Cuma



Makaronu ne zamandır yapmak istiyordum.Malzemelerimi hazırladım ve bugün yaptım çok şükür ama sanırım şeklini beceremedim.Bugün epey bir araştırmadan sonra da buradaki  tarif hoşuma gitti ve denemek istedim.Tarifte yazdığım gibi robottan çekilmesi gerekiyormuş ama benim robotum olmadığı için 2 -3 kez eledim ve mutfak tartım olmadığı için gramajlarını tam ayarlayamadım herhalde.Tadı ise çok lezzetli oldu.Çünkü makaronu daha önce dışarıda yemiştim.Diğer denemelerim de şeklini de güzel yaparım inşallah,ilk denemem de şekil vasat..;)
Cuma, Mart 30, 2012 Tuğba Mutfakta


Makaronu ne zamandır yapmak istiyordum.Malzemelerimi hazırladım ve bugün yaptım çok şükür ama sanırım şeklini beceremedim.Bugün epey bir araştırmadan sonra da buradaki  tarif hoşuma gitti ve denemek istedim.Tarifte yazdığım gibi robottan çekilmesi gerekiyormuş ama benim robotum olmadığı için 2 -3 kez eledim ve mutfak tartım olmadığı için gramajlarını tam ayarlayamadım herhalde.Tadı ise çok lezzetli oldu.Çünkü makaronu daha önce dışarıda yemiştim.Diğer denemelerim de şeklini de güzel yaparım inşallah,ilk denemem de şekil vasat..;)


MAKARON HAMURU
100 gr pudra şekeri
50 gr toz badem
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta akı(oda sıcaklığı)
5 yemek kaşığı toz şeker

İÇ KREMASI
100 gr sıvı krema
2pk.bitter çikolata(kare boy)
1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI
  • Kreması:Küçük bir tencerede sıvı krema kaynamaya yakın ısıtılır.Parçalara ayırdığımız bitter çikolata ve margarin eklenip eriyene kadar karıştırılır.Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
  • Pudra şekeri,toz badem,kakao robotta un haline getirip bir kaseye 2 kez eleyin.
  • Yumurta aklarını kar haline gelene dek iyice çırpın ve arada kaşık kaşık toz şeker ekleyin.
  • 2 tepsiye yağlı kağıt serin tatlı kaşığı ile yuvarlak olacak şekilde aralarında boşluk kalacak şekilde dökün.Tepsiyi mutfak tezgahına vurun ki hava kabarcıkları gitsin.
  • Makaronları pişirmeden önce üzerleri kuruyana dek yarım saat kadar bekletin.(eliniz hamura yapışmayana kadar).
  • 170*önceden ısınmış fırının orta kısmında sırayla 10 dk.kadar pişirelim.(elinizle pişip pişmediğini kontrol edin.Diğer tepsiyi de aynı pişirin.
  • Makaronlar soğuyunca tepsiden çıkaralım.Her iki makaronun arasına kremadan sürüp yapıştırın.
  • Buzdolabında dinlendirin..


Cuma, Mart 30, 2012 Tuğba Mutfakta


MAKARON HAMURU
100 gr pudra şekeri
50 gr toz badem
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta akı(oda sıcaklığı)
5 yemek kaşığı toz şeker

İÇ KREMASI
100 gr sıvı krema
2pk.bitter çikolata(kare boy)
1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI
  • Kreması:Küçük bir tencerede sıvı krema kaynamaya yakın ısıtılır.Parçalara ayırdığımız bitter çikolata ve margarin eklenip eriyene kadar karıştırılır.Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
  • Pudra şekeri,toz badem,kakao robotta un haline getirip bir kaseye 2 kez eleyin.
  • Yumurta aklarını kar haline gelene dek iyice çırpın ve arada kaşık kaşık toz şeker ekleyin.
  • 2 tepsiye yağlı kağıt serin tatlı kaşığı ile yuvarlak olacak şekilde aralarında boşluk kalacak şekilde dökün.Tepsiyi mutfak tezgahına vurun ki hava kabarcıkları gitsin.
  • Makaronları pişirmeden önce üzerleri kuruyana dek yarım saat kadar bekletin.(eliniz hamura yapışmayana kadar).
  • 170*önceden ısınmış fırının orta kısmında sırayla 10 dk.kadar pişirelim.(elinizle pişip pişmediğini kontrol edin.Diğer tepsiyi de aynı pişirin.
  • Makaronlar soğuyunca tepsiden çıkaralım.Her iki makaronun arasına kremadan sürüp yapıştırın.
  • Buzdolabında dinlendirin..