27 Mart 2012 Salı

salata sosu
MALZEMELER
1 tane marul
1-2 tane havuç
maydanoz
1 tane kurusoğan
3-4 tane kornişon turşu
2-3 yemek kaşığı mısır
1tatlı kaşığı sumak
1/2 limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Suda beklettiğimiz marulları iyice yıkayıp süzelim.İnce ince kesip salata kasesine alalım.Maydanozları da doğrayıp içine ekleyelim.
  • Havuçları rendenin ince kısmından rendeleyelim.Kuru soğanı da piyazlık doğrayıp ovalım ve ekleyelim.
  • Kornişon turşuları küp doğrayalım,mısırı da ilave edelim.
  • Üzerine sumak,nar ekşisi,limon suyu,tuzunu ilave edelim ve zeytinyağı ile servis yapalım.
  • NOT:Sosunu  servis yapacağınız zaman ekleyin ve karıştırın..
Salı, Mart 27, 2012 Tuğba Mutfakta
salata sosu
MALZEMELER
1 tane marul
1-2 tane havuç
maydanoz
1 tane kurusoğan
3-4 tane kornişon turşu
2-3 yemek kaşığı mısır
1tatlı kaşığı sumak
1/2 limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Suda beklettiğimiz marulları iyice yıkayıp süzelim.İnce ince kesip salata kasesine alalım.Maydanozları da doğrayıp içine ekleyelim.
  • Havuçları rendenin ince kısmından rendeleyelim.Kuru soğanı da piyazlık doğrayıp ovalım ve ekleyelim.
  • Kornişon turşuları küp doğrayalım,mısırı da ilave edelim.
  • Üzerine sumak,nar ekşisi,limon suyu,tuzunu ilave edelim ve zeytinyağı ile servis yapalım.
  • NOT:Sosunu  servis yapacağınız zaman ekleyin ve karıştırın..
tuğba mutfakta

MALZEMELER
2-3 yumurta
1 tane patates
1 yemek kaşığı süt
tereyağ
tuz
karabiber
nane
toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Patatesleri minik küpler halinde doğrayın.
  • Isınmış teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ısınınca patatesleri ilave edin.Orta ateşte karıştıra karıştıra kavurun.Patatesler birbirine yapışmaya başlayınca tereyağ ekleyin ve pembeleşene dek kavurun.
  • Bir kasede yumurtaları çırpın içine süt ve baharatları ekleyip karıştırın ve patateslerin üzerine dökün.Yumurtaların tavanın her yerine gelmesini sağlayın ve sıcak servis yapın..
Salı, Mart 27, 2012 Tuğba Mutfakta
tuğba mutfakta

MALZEMELER
2-3 yumurta
1 tane patates
1 yemek kaşığı süt
tereyağ
tuz
karabiber
nane
toz kırmızıbiber


YAPILIŞI
  • Patatesleri minik küpler halinde doğrayın.
  • Isınmış teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ısınınca patatesleri ilave edin.Orta ateşte karıştıra karıştıra kavurun.Patatesler birbirine yapışmaya başlayınca tereyağ ekleyin ve pembeleşene dek kavurun.
  • Bir kasede yumurtaları çırpın içine süt ve baharatları ekleyip karıştırın ve patateslerin üzerine dökün.Yumurtaların tavanın her yerine gelmesini sağlayın ve sıcak servis yapın..