22 Mart 2012 Perşembe

kıyma ile patatesin mükemmel uyumu



MALZEMELER
4-5 tane patates
1adet kuru soğan
150-200-gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
tereyağ
karabiber 
tuz

BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 kaşık margarin

ÜZERİNE
kaşar peyniri



YAPILIŞI
  • Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine ikiye keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım.
  • Geniş bir tencereye su koyup kaynayınca tuz ekleyip patatesleri içine koyup 6-7 dk.haşlayıp fırın tepsisine alalım(bol yağda da kızartabilirsiniz)
  • Patateslerin içine sıvıyağ sürelim tuz ve karabiber serpelim.Önceden ısınmış 180* fırında patatesler hafif kızarana dek pişirelim.
  • Bir tencerede minik doğranmış soğanları sıvıyağ,tereyağ ilavesiyle  kavurup kıymayı ekleyelim.
  • Not:Kıymanız az ise içini oyduğumuz patateslerin bir kısmını bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • 1yemek kaşığı salça ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle 1/2 çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte 5 dk.pişirelim.
  • Beşamel sos için süt,margarin,un ve tuzu karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
  • Fırındaki patatesleri çıkarıp içine kıymalı harcı paylaştıralım.Üzerlerine beşamel sos gezdirelim ve en son kaşar peyniri rendesi koyalım.
  • Bir tavada sıvıyağ ve kalan 1 yemek kaşığı salçayı az kavurup üzerine 1,5-2 su bardağı su koyup fırın tepsisinin dibine dökelim.(daha sulu bir yemek yapmak için su miktarını arttırabilirsiniz.)
  • 190*Fırında 15dk kadar pişirelim..
  • NOT:Artan patates içlerini üzerine biraz su koyup(kararmasın diye) sabah suyunu süzüp patatesli omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.
Perşembe, Mart 22, 2012 Tuğba Mutfakta
kıyma ile patatesin mükemmel uyumu



MALZEMELER
4-5 tane patates
1adet kuru soğan
150-200-gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
tereyağ
karabiber 
tuz

BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 kaşık margarin

ÜZERİNE
kaşar peyniri



YAPILIŞI
  • Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine ikiye keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım.
  • Geniş bir tencereye su koyup kaynayınca tuz ekleyip patatesleri içine koyup 6-7 dk.haşlayıp fırın tepsisine alalım(bol yağda da kızartabilirsiniz)
  • Patateslerin içine sıvıyağ sürelim tuz ve karabiber serpelim.Önceden ısınmış 180* fırında patatesler hafif kızarana dek pişirelim.
  • Bir tencerede minik doğranmış soğanları sıvıyağ,tereyağ ilavesiyle  kavurup kıymayı ekleyelim.
  • Not:Kıymanız az ise içini oyduğumuz patateslerin bir kısmını bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • 1yemek kaşığı salça ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle 1/2 çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte 5 dk.pişirelim.
  • Beşamel sos için süt,margarin,un ve tuzu karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
  • Fırındaki patatesleri çıkarıp içine kıymalı harcı paylaştıralım.Üzerlerine beşamel sos gezdirelim ve en son kaşar peyniri rendesi koyalım.
  • Bir tavada sıvıyağ ve kalan 1 yemek kaşığı salçayı az kavurup üzerine 1,5-2 su bardağı su koyup fırın tepsisinin dibine dökelim.(daha sulu bir yemek yapmak için su miktarını arttırabilirsiniz.)
  • 190*Fırında 15dk kadar pişirelim..
  • NOT:Artan patates içlerini üzerine biraz su koyup(kararmasın diye) sabah suyunu süzüp patatesli omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.
çorba

MALZEMELER
150-200gr kıyma
1-1,5 çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
karabiber
tuz
1-1,5 litre su

ÜZERİ İÇİN
tereyağ
nane

YAPILIŞI
  • Kıymayı bir tabakta tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım ve minik minik yuvarlatıp köfteler yapalım.
  • Tencereye suyu koyup kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edip 5-10 dk.pişirelim.
  • Erişteleri ekleyip pişirmeye devam edelim. 
  • Bir kasede yoğurt ve unu çırpıp çorbadan içine biraz su alıp tencereye karıştıra karıştıra dökelim.2-3 dk.kısık ateşte pişirelim ve altını kapatalım.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağ ve nane gezdirelim..
Perşembe, Mart 22, 2012 Tuğba Mutfakta
çorba

MALZEMELER
150-200gr kıyma
1-1,5 çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
karabiber
tuz
1-1,5 litre su

ÜZERİ İÇİN
tereyağ
nane

YAPILIŞI
  • Kıymayı bir tabakta tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım ve minik minik yuvarlatıp köfteler yapalım.
  • Tencereye suyu koyup kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edip 5-10 dk.pişirelim.
  • Erişteleri ekleyip pişirmeye devam edelim. 
  • Bir kasede yoğurt ve unu çırpıp çorbadan içine biraz su alıp tencereye karıştıra karıştıra dökelim.2-3 dk.kısık ateşte pişirelim ve altını kapatalım.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağ ve nane gezdirelim..