16 Mart 2012 Cuma


Cuma, Mart 16, 2012 Tuğba Mutfakta

poğaça



MALZEMELER
2 yumurta(1'inin akı içine sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı margarin
1yemek kaşığı sirke
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
alabildiğine un
tuz
kabartma tozu

İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yumurta,margarin,sirke,sıvıyağ ve suyu elle karıştırın.
  • Un, kabartma ve tuz ilave edip yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ettikten sonra parçalar koparıp arasına peynir koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 160-170*fırında pişirin..
  • NOT:Misafiriniz kalabalık gelecekse 2 ölçüden yapabilirsiniz..
Cuma, Mart 16, 2012 Tuğba Mutfakta
poğaça



MALZEMELER
2 yumurta(1'inin akı içine sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı margarin
1yemek kaşığı sirke
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
alabildiğine un
tuz
kabartma tozu

İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yumurta,margarin,sirke,sıvıyağ ve suyu elle karıştırın.
  • Un, kabartma ve tuz ilave edip yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ettikten sonra parçalar koparıp arasına peynir koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 160-170*fırında pişirin..
  • NOT:Misafiriniz kalabalık gelecekse 2 ölçüden yapabilirsiniz..
çorba

MALZEMELER
2-3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
  • Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek küp küp doğrayın.
  • Tencerede soğanları tereyağ ve çok az sıvıyağda biraz kavurun.
  • Un katıp 2-3 dk.kısık ateşte karıştırın.
  • Suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dk pişirin.
  • Tel süzgeçten başka bir kaba geçirin.Tuzot,bulyon ekleyip tekar ocağa alın.
  • Sütle çırpılmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirip çorbaya katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Not:Kaşar peynir rendesi ile servis yapabilirsiniz.


Cuma, Mart 16, 2012 Tuğba Mutfakta
çorba

MALZEMELER
2-3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
  • Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek küp küp doğrayın.
  • Tencerede soğanları tereyağ ve çok az sıvıyağda biraz kavurun.
  • Un katıp 2-3 dk.kısık ateşte karıştırın.
  • Suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dk pişirin.
  • Tel süzgeçten başka bir kaba geçirin.Tuzot,bulyon ekleyip tekar ocağa alın.
  • Sütle çırpılmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirip çorbaya katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Not:Kaşar peynir rendesi ile servis yapabilirsiniz.