15 Mart 2012 Perşembe

Kabağı önceleri hiç sevmezdim ta ki bu lezzeti keşfedene kadar tarife tık..Çocuklarınıza kabağı yediremiyorsanız bir de bu şekilde deneyin bence.Erkek kardeşim de kabak yemeğini hiç sevmezdi ama ramazan da iftara geldiklerin de benim de menümde kabak beğendili tavuk sote vardı.Ben bunu yemem dediyse de yedikten sonra "anne bu çok lezzetli bundan sonra kabağı böyle yap bana" dedi.Haftasına annem beni aradı "şu senin tarifi ver de yapayım bizimkisi senin yemeğe bayılmış"..:)) 

Perşembe, Mart 15, 2012 Tuğba Mutfakta
Kabağı önceleri hiç sevmezdim ta ki bu lezzeti keşfedene kadar tarife tık..Çocuklarınıza kabağı yediremiyorsanız bir de bu şekilde deneyin bence.Erkek kardeşim de kabak yemeğini hiç sevmezdi ama ramazan da iftara geldiklerin de benim de menümde kabak beğendili tavuk sote vardı.Ben bunu yemem dediyse de yedikten sonra "anne bu çok lezzetli bundan sonra kabağı böyle yap bana" dedi.Haftasına annem beni aradı "şu senin tarifi ver de yapayım bizimkisi senin yemeğe bayılmış"..:)) 



MALZEMELER
1tavuk göğsü
1 tane kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça yada domates
tuz
1 tutam nane(az)
1 tutam kekik
karabiber

BEĞENDİSİ İÇİN
2 tane kabak(orta boy)
2yemek kaşığı tepeleme un
tereyağ
süt(2-2,5 su bardağı)
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Tencereye sıvıyağ ve biraz tereyağ ekleyip minik minik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.Salçayı ekleyip kavurun ve küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin.
  • Baharat ve tuzunu da ekleyip 2-3 çay bardağı kadar sıcak su ile pişirin..
  • Beğendisi için:2 kabağı ince kısmından rendeleyin suyunu sıkıp ısıtılmış tavada çok az sıvı yağ ile kavurun.
  • Kavurduğunuz kabakları bir tabağa alın.
  • Aynı tavada 2 çorba kaşığı unu sıvıyağ ve biraz tereyağ koyup 1-2dk.kavurun.Tabağa aldığınız kabakları da tavaya ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyin.(Kıvamını istediğiniz koyulukta azar azar süt ilave ederek ayarlayabilirsiniz.)
  • Karıştırın ki un topaklanmasın.Tuzunu da ekleyip altını kapatın.En son kaşar rendesiyle beğendisini tamamlayın..
  • Servis yaparken tabağa kabaklı sosu kuş yuvası gibi açın ve ortasına tavuk soteden koyun..
Perşembe, Mart 15, 2012 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
1tavuk göğsü
1 tane kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça yada domates
tuz
1 tutam nane(az)
1 tutam kekik
karabiber

BEĞENDİSİ İÇİN
2 tane kabak(orta boy)
2yemek kaşığı tepeleme un
tereyağ
süt(2-2,5 su bardağı)
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Tencereye sıvıyağ ve biraz tereyağ ekleyip minik minik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.Salçayı ekleyip kavurun ve küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin.
  • Baharat ve tuzunu da ekleyip 2-3 çay bardağı kadar sıcak su ile pişirin..
  • Beğendisi için:2 kabağı ince kısmından rendeleyin suyunu sıkıp ısıtılmış tavada çok az sıvı yağ ile kavurun.
  • Kavurduğunuz kabakları bir tabağa alın.
  • Aynı tavada 2 çorba kaşığı unu sıvıyağ ve biraz tereyağ koyup 1-2dk.kavurun.Tabağa aldığınız kabakları da tavaya ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyin.(Kıvamını istediğiniz koyulukta azar azar süt ilave ederek ayarlayabilirsiniz.)
  • Karıştırın ki un topaklanmasın.Tuzunu da ekleyip altını kapatın.En son kaşar rendesiyle beğendisini tamamlayın..
  • Servis yaparken tabağa kabaklı sosu kuş yuvası gibi açın ve ortasına tavuk soteden koyun..