12 Mart 2012 Pazartesi




MALZEMELER
 2su bardağı kısırlık bulgur
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı acı biber salçası
maydanoz
1 tane orta boy kuru soğan
1-2 tane taze soğan
1tatlı kaşığı kimyon
1,5-2 tane limon
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
karabiber 
tuz

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına kısırlık bulgur,salça,kimyon,karabiber ve tuz koyup kaynar su ilave edin(bulgurun az üzerine çıkacak kadar) ve karıştırın.Kapağını kapatıp 4-5 dk.dinlendir.
  • Dinlenen bulguru yoğurun(ufalaya ufalaya)
  • Sıvıyağ,limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.
  • En son ince kıyılmış kuru soğan,maydonoz ve taze soğan yapraklarını ilave edip karıştırın..


Pazartesi, Mart 12, 2012 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
 2su bardağı kısırlık bulgur
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı acı biber salçası
maydanoz
1 tane orta boy kuru soğan
1-2 tane taze soğan
1tatlı kaşığı kimyon
1,5-2 tane limon
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
karabiber 
tuz

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına kısırlık bulgur,salça,kimyon,karabiber ve tuz koyup kaynar su ilave edin(bulgurun az üzerine çıkacak kadar) ve karıştırın.Kapağını kapatıp 4-5 dk.dinlendir.
  • Dinlenen bulguru yoğurun(ufalaya ufalaya)
  • Sıvıyağ,limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.
  • En son ince kıyılmış kuru soğan,maydonoz ve taze soğan yapraklarını ilave edip karıştırın..



MALZEMELER
3 yumurta(1'i bütün,2'sinin sarısı)
1 avuç şeker
1 paket margarin(eritilmiş)
3 çay bardağı sıvıyağ
alabildiğine un
1 pk kabartma tozu
çay kaşığının ucuyla karbonat

ŞERBET
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı un

YAPILIŞI
  • Yumurta,şeker,margarin ve sıvıyağı karıştırın.
  • Un,kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip yoğurun.(hamur ne katı ne de sıvı olacak)
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.Şişe kapağıyla ortasına hafif bastırın ve ortasına fındık koyun.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Pişen şeker pareyi fırından çıkarttıktan bir kaç dakika sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökün..
Pazartesi, Mart 12, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3 yumurta(1'i bütün,2'sinin sarısı)
1 avuç şeker
1 paket margarin(eritilmiş)
3 çay bardağı sıvıyağ
alabildiğine un
1 pk kabartma tozu
çay kaşığının ucuyla karbonat

ŞERBET
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı un

YAPILIŞI
  • Yumurta,şeker,margarin ve sıvıyağı karıştırın.
  • Un,kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip yoğurun.(hamur ne katı ne de sıvı olacak)
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.Şişe kapağıyla ortasına hafif bastırın ve ortasına fındık koyun.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Pişen şeker pareyi fırından çıkarttıktan bir kaç dakika sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökün..