9 Mart 2012 Cuma


MALZEMELER
1 kg dana eti
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kekik
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI
  • Dana etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye koyuyoruz.Tencerenin yarısına kadar su koyup kaymasına yakın (köpükler kabarmaya başlayınca)alıp süzgeçe döküyoruz.Üzerini kaynar su ile az yıkıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.
  • İyice ısıtılmış güveç tenceresine tereyağ ve sıvıyağ koyup etleri ilave edip harlı ateşte kavuruyoruz.(düdüklü tencerede de yapılabilir)
  • Minik minik doğradığımız soğan ve sarımsakları da ilave edip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçasını ekleyip 1-2 dk.kavurup sıcak suyu,karabiber,kekik,sirkesini ekleyip üzerine yağlı kağıt yada alüminyum folya ile iyice kapatıp, kapağını  da kapatıp pişiriyoruz.
  • Pişen etlere tuzunu koyup önceden ısınmış 200*fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • NOT:Düdüklü tencerede pişirip küçük güveç kaplarında da fırınlayabilirsiniz.
Cuma, Mart 09, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1 kg dana eti
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kekik
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI
  • Dana etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye koyuyoruz.Tencerenin yarısına kadar su koyup kaymasına yakın (köpükler kabarmaya başlayınca)alıp süzgeçe döküyoruz.Üzerini kaynar su ile az yıkıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.
  • İyice ısıtılmış güveç tenceresine tereyağ ve sıvıyağ koyup etleri ilave edip harlı ateşte kavuruyoruz.(düdüklü tencerede de yapılabilir)
  • Minik minik doğradığımız soğan ve sarımsakları da ilave edip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçasını ekleyip 1-2 dk.kavurup sıcak suyu,karabiber,kekik,sirkesini ekleyip üzerine yağlı kağıt yada alüminyum folya ile iyice kapatıp, kapağını  da kapatıp pişiriyoruz.
  • Pişen etlere tuzunu koyup önceden ısınmış 200*fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • NOT:Düdüklü tencerede pişirip küçük güveç kaplarında da fırınlayabilirsiniz.
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı arpa yada tel şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Pirinci sıcak suda 10-15 dk bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  • Teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ,dövülmüş sarımsağı koyup az çevirip şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz.Tereyağını,süzülen pirinçleri ekleyip tuzunuda ayarlayıp kavuruyoruz.
  • Kaynamış suyu ve tuzotunu ekleyip bir iki kere karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çeken pilavı demlendirip servis yapıyoruz..
Cuma, Mart 09, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı arpa yada tel şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Pirinci sıcak suda 10-15 dk bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  • Teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ,dövülmüş sarımsağı koyup az çevirip şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz.Tereyağını,süzülen pirinçleri ekleyip tuzunuda ayarlayıp kavuruyoruz.
  • Kaynamış suyu ve tuzotunu ekleyip bir iki kere karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çeken pilavı demlendirip servis yapıyoruz..
Tavuklu börek mantı tadında ve yemesi keyifli bir börek.Lezzetine lezzet katmak istiyorum diyorsanız kemikli tavuk göğsü yerine tavuğun but kısmından da hazırlayabilirsiniz.Ben bu tarifi Halime yengemden öğrendim ve severek misafirlerime yapıyorum.Deneyin sizde seveceksiniz..Şimdiden afiyet olsun:)
Cuma, Mart 09, 2012 Tuğba Mutfakta
Tavuklu börek mantı tadında ve yemesi keyifli bir börek.Lezzetine lezzet katmak istiyorum diyorsanız kemikli tavuk göğsü yerine tavuğun but kısmından da hazırlayabilirsiniz.Ben bu tarifi Halime yengemden öğrendim ve severek misafirlerime yapıyorum.Deneyin sizde seveceksiniz..Şimdiden afiyet olsun:)
mantı lezzetinde


MALZEMELER
5yufka
1 kemikli tavuk göğsü
tavuk suyu
karabiber
tuz

ÜZERİ İÇİN
yoğurt
sarımsak
pulbiber

YAPILIŞI
  • İlk olarak tavuk göğsünü tencereye alıp üzerine çıkana kadar su koyup tuzunu da ekleyip haşlıyoruz.
  • Haşlanan tavuk göğsünün etlerini bir tabağa alıp karabiber ile karıştırıyoruz.
  • Yufkaları 4'e bölüp tavuk harcından koyup gül böreği şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısınmış fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Fırını kapatıp tavukların üzerine haşladığımız tavuk suyunu gezdiriyoruz.Böreklerin tersini çevirip biraz daha tavuk suyu gezdiriyoruz.
  • Fırının sıcaklığıyla yufkalar tavuk suyunu çekip yumuşuyor.(Yufkalar kuru kalmaması gerekiyor)
  • Bir kasede yoğurt ve 1-2 diş sarımsağı çatalla çırpıyoruz.
  • Servis tabağına börekleri alıp üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağ döküp pulbiber ile süslüyoruz..
Cuma, Mart 09, 2012 Tuğba Mutfakta
mantı lezzetinde


MALZEMELER
5yufka
1 kemikli tavuk göğsü
tavuk suyu
karabiber
tuz

ÜZERİ İÇİN
yoğurt
sarımsak
pulbiber

YAPILIŞI
  • İlk olarak tavuk göğsünü tencereye alıp üzerine çıkana kadar su koyup tuzunu da ekleyip haşlıyoruz.
  • Haşlanan tavuk göğsünün etlerini bir tabağa alıp karabiber ile karıştırıyoruz.
  • Yufkaları 4'e bölüp tavuk harcından koyup gül böreği şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısınmış fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Fırını kapatıp tavukların üzerine haşladığımız tavuk suyunu gezdiriyoruz.Böreklerin tersini çevirip biraz daha tavuk suyu gezdiriyoruz.
  • Fırının sıcaklığıyla yufkalar tavuk suyunu çekip yumuşuyor.(Yufkalar kuru kalmaması gerekiyor)
  • Bir kasede yoğurt ve 1-2 diş sarımsağı çatalla çırpıyoruz.
  • Servis tabağına börekleri alıp üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağ döküp pulbiber ile süslüyoruz..
çorba

MALZEMELER
2 adet havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
4  bardak su
tuz 
1 tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
çiçekyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  • Tencereye çiçekyağ ve tereyağ koyup rendenin ince tarafından rendelenmiş havuçları ilave edip 1-2 dk.kavuruyoruz.
  • Üzerine un ilave edip un ile havucu az kavuruyoruz.
  • Üzerine soğuk süt ve soğuk suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip blender dan geçiriyoruz.Tuzotunu ekliyoruz.
  • Çorbanın kıvamı koyu olursa süt yada su ile ayarlayabilirsiniz..
Cuma, Mart 09, 2012 Tuğba Mutfakta
çorba

MALZEMELER
2 adet havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
4  bardak su
tuz 
1 tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
çiçekyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  • Tencereye çiçekyağ ve tereyağ koyup rendenin ince tarafından rendelenmiş havuçları ilave edip 1-2 dk.kavuruyoruz.
  • Üzerine un ilave edip un ile havucu az kavuruyoruz.
  • Üzerine soğuk süt ve soğuk suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip blender dan geçiriyoruz.Tuzotunu ekliyoruz.
  • Çorbanın kıvamı koyu olursa süt yada su ile ayarlayabilirsiniz..