6 Mart 2012 Salı


Salı, Mart 06, 2012 Tuğba Mutfakta

tuğba mutfakta

MALZEMELER
1 pk.margarin
2 yumurta sarısı(akının 1tanesini ayır)
1pk kabartma tozu
5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
3 su bardağından 2 parmak azla un
vanilya

ÜZERİ İÇİN
dövülmüş fındık

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına alın yumurta sarısı,toz şeker ile yoğurun.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurmaya devam edin 
  • En son ezilmiş fındık ilave edip yoğurun ve küçük parçalar koparıp yuvarlatıp önce yumurta akına sonra da fındık kırığına batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış180*fırında pişirin..Oda sıcaklığına gelince pudra şekeri eleyin..
Salı, Mart 06, 2012 Tuğba Mutfakta
tuğba mutfakta

MALZEMELER
1 pk.margarin
2 yumurta sarısı(akının 1tanesini ayır)
1pk kabartma tozu
5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
3 su bardağından 2 parmak azla un
vanilya

ÜZERİ İÇİN
dövülmüş fındık

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına alın yumurta sarısı,toz şeker ile yoğurun.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurmaya devam edin 
  • En son ezilmiş fındık ilave edip yoğurun ve küçük parçalar koparıp yuvarlatıp önce yumurta akına sonra da fındık kırığına batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış180*fırında pişirin..Oda sıcaklığına gelince pudra şekeri eleyin..
kadayıf

MALZEMELER
250gr tel kadayıf
1 çay bardağı fındık tozu yada kırığı
2-3yemek kaşığı tozşeker
50 gr margarin

MUHALLEBİSİ
1kg süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1yemek kaşığı margarin
vanilya
1 su bardağı şeker

İÇ KREMASI
1paket sade kremşanti yada kaymak tadında
1 su bardağı süt(şanti için)

YAPILIŞI
  • Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp buzdolabına koyun.
  • Tencereye süt,un ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişirin.(pişmesine yakın 1 kaşık margarin ekleyin.)Ocağın altını kapatıp arada karıştırın ki üzeri kaymak tutmasın.Oda sıcaklığına gelince vanilya ekleyip mikserle 2-3 dk.çırpın ve krem şantisini ekleyin(ben kaymak tadında kullandım)
  • Muhallebiyi tepsiye dökün.
  • Teflon bir tavada elinizle küçülttüğünüz tel kadayıfı 50 gr margarin ile kavurun.Fındıkları da ekleyip kısık ateşte kavurun ve 2-3 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tel kadayıflar kavrulunca ocağın altını kapatın ve oda sıcaklığına gelince muhallebinin üzerine dökün..
Salı, Mart 06, 2012 Tuğba Mutfakta
kadayıf

MALZEMELER
250gr tel kadayıf
1 çay bardağı fındık tozu yada kırığı
2-3yemek kaşığı tozşeker
50 gr margarin

MUHALLEBİSİ
1kg süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1yemek kaşığı margarin
vanilya
1 su bardağı şeker

İÇ KREMASI
1paket sade kremşanti yada kaymak tadında
1 su bardağı süt(şanti için)

YAPILIŞI
  • Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp buzdolabına koyun.
  • Tencereye süt,un ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişirin.(pişmesine yakın 1 kaşık margarin ekleyin.)Ocağın altını kapatıp arada karıştırın ki üzeri kaymak tutmasın.Oda sıcaklığına gelince vanilya ekleyip mikserle 2-3 dk.çırpın ve krem şantisini ekleyin(ben kaymak tadında kullandım)
  • Muhallebiyi tepsiye dökün.
  • Teflon bir tavada elinizle küçülttüğünüz tel kadayıfı 50 gr margarin ile kavurun.Fındıkları da ekleyip kısık ateşte kavurun ve 2-3 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tel kadayıflar kavrulunca ocağın altını kapatın ve oda sıcaklığına gelince muhallebinin üzerine dökün..


MALZEMELER
1paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
kabartma tozu 
un

İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru

ÜZERİNE
yumurta sarısı ve susam

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki margarini karıştırma kabına alalım.Üzerine sıvıyağ,yoğurt,süt ilave edip yoğuralım.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam edelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra küçük hamurlar koparıp içine peynir koyup kapatalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Önceden ısınmış 180*fırında pişirelim.
Salı, Mart 06, 2012 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
1paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
kabartma tozu 
un

İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru

ÜZERİNE
yumurta sarısı ve susam

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki margarini karıştırma kabına alalım.Üzerine sıvıyağ,yoğurt,süt ilave edip yoğuralım.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam edelim.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra küçük hamurlar koparıp içine peynir koyup kapatalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Önceden ısınmış 180*fırında pişirelim.



MALZEMELER
1pk margarin
2yumurta sarısı
1pk.kabartma tozu
5 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
4-5 kaşık ceviz yada antep fıstığı
3 parmaktan 2 parmak fazla un

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki margarini karıştırma kabına alın sırasıyla yumurta sarısı,şeker ile yoğurun.Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.Kulak memesi yumuşaklığına gelince ister az öğütülmüş ceviz yada antep fıstığı ekleyin.
  • Biraz daha yoğurup yuvarlak şekil verip fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış 175-180*fırında pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelince üzerini dr.outker süsleme glazürü ile süsleyin.
Salı, Mart 06, 2012 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
1pk margarin
2yumurta sarısı
1pk.kabartma tozu
5 yemek kaşığı tepeleme tozşeker
4-5 kaşık ceviz yada antep fıstığı
3 parmaktan 2 parmak fazla un

YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki margarini karıştırma kabına alın sırasıyla yumurta sarısı,şeker ile yoğurun.Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.Kulak memesi yumuşaklığına gelince ister az öğütülmüş ceviz yada antep fıstığı ekleyin.
  • Biraz daha yoğurup yuvarlak şekil verip fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış 175-180*fırında pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelince üzerini dr.outker süsleme glazürü ile süsleyin.

Salı, Mart 06, 2012 Tuğba Mutfakta