28 Şubat 2012 Salı

ayvalı tatlı

MALZEMELER
3 ayva
2 elma
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı ceviz(isteğe bağlı)
MUHALLEBİSİ
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı silme nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya
1pk toz kremşanti

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
portakal 
nar
kivi

YAPILIŞI
  • Ayva ve elmaları rendeleyip bir tavada toz şekerle beraber pişirin ve dikdörtgen bir borcama dökün.
  • Bir tencerede vanilya ve kremşanti hariç muhallebi malzemesini karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.Ilınınca toz kremşanti ve vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın.
  • Muhallebiyi ayvaların üzerine dökün.Bol hindistan cevizi serpin ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin.
  • İkram yapacağınız  zaman minik doğranmış portakal,kivi ve nar süslemesiyle  servis yapın..
Salı, Şubat 28, 2012 Tuğba Mutfakta
ayvalı tatlı

MALZEMELER
3 ayva
2 elma
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı ceviz(isteğe bağlı)
MUHALLEBİSİ
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı silme nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya
1pk toz kremşanti

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
portakal 
nar
kivi

YAPILIŞI
  • Ayva ve elmaları rendeleyip bir tavada toz şekerle beraber pişirin ve dikdörtgen bir borcama dökün.
  • Bir tencerede vanilya ve kremşanti hariç muhallebi malzemesini karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.Ilınınca toz kremşanti ve vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın.
  • Muhallebiyi ayvaların üzerine dökün.Bol hindistan cevizi serpin ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin.
  • İkram yapacağınız  zaman minik doğranmış portakal,kivi ve nar süslemesiyle  servis yapın..
sütlü tatlı

HAMURU İÇİN
1,5 su bardağı su
100gr margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1tutam tuz
1 su bardağı un
5 adet yumurta

KREMASI
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1/2su bardağı tozşeker
1 pk toz kremşanti

ÇİKOLATA SOSU
2su bardağı süt
2tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
bitter
2 çorba kaşığı margarin



YAPILIŞI
  • Tencerenin içine suyu koyuyoruz.Margarini ilave edip eritiyoruz.Kaynamaya başlayınca unu,tuz ve şekeri ilave ediyoruz.Koyulaşıncaya kadar  karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru pişirince soğumaya bırakıyoruz ve ara sıra karıştırıyoruz.Hamur soğuyunca yumurtaları birer birer karıştırarak iyice yediriyoruz.Hamuru soğuması için yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine birer çay  kaşığı koyuyoruz.
  • İlk 20 dk. kadar 200* fırında pişiriyoruz daha sonra fırını 160* getirip 10-15dk. da içinin pişmesi için bekletiyoruz.
  • Krema malzemelerini toz kremşanti hariç bir tencerede pişirip muhallebi kıvamına getiriyoruz.Pişince ocağın altını kapatıp ılındıktan sonra toz kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz ve profiterollerin içini dolduruyoruz.
  • ÇİKOLATA SOSU:Soğuk sütü tencereye koyup üzerine nişastayı,kakaoyu koyup karıştırıyoruz.Ocağın altını yakıp çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynayınca şekeri ilave ediyoruz.Bir taşım kaynayınca altını kapatıp margarin ve bitteri ilave ediyoruz.
Salı, Şubat 28, 2012 Tuğba Mutfakta
sütlü tatlı

HAMURU İÇİN
1,5 su bardağı su
100gr margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1tutam tuz
1 su bardağı un
5 adet yumurta

KREMASI
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1/2su bardağı tozşeker
1 pk toz kremşanti

ÇİKOLATA SOSU
2su bardağı süt
2tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
bitter
2 çorba kaşığı margarin



YAPILIŞI
  • Tencerenin içine suyu koyuyoruz.Margarini ilave edip eritiyoruz.Kaynamaya başlayınca unu,tuz ve şekeri ilave ediyoruz.Koyulaşıncaya kadar  karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru pişirince soğumaya bırakıyoruz ve ara sıra karıştırıyoruz.Hamur soğuyunca yumurtaları birer birer karıştırarak iyice yediriyoruz.Hamuru soğuması için yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine birer çay  kaşığı koyuyoruz.
  • İlk 20 dk. kadar 200* fırında pişiriyoruz daha sonra fırını 160* getirip 10-15dk. da içinin pişmesi için bekletiyoruz.
  • Krema malzemelerini toz kremşanti hariç bir tencerede pişirip muhallebi kıvamına getiriyoruz.Pişince ocağın altını kapatıp ılındıktan sonra toz kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz ve profiterollerin içini dolduruyoruz.
  • ÇİKOLATA SOSU:Soğuk sütü tencereye koyup üzerine nişastayı,kakaoyu koyup karıştırıyoruz.Ocağın altını yakıp çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynayınca şekeri ilave ediyoruz.Bir taşım kaynayınca altını kapatıp margarin ve bitteri ilave ediyoruz.

MALZEMELER
6 tane but
2-3 tane orta boy patates

SOSU
1-2 diş sarımsak
3-4yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı dolusu toz kırmızıbiber
karabiber
sıvıyağ
tuzot(isteğe bağlı)
tuz



YAPILIŞI
  • Tavukları tütsüleyip yıkıyoruz.Patatesleri de elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
  • Bir kapta tavuk ve patatesleri sarımsak rendesi,yoğurt,sıvıyağ,salça,kekik,tuzla harmanlayıp fırın tepsisine yayıyoruz.Üzerini folyo ile kapatıyoruz.
  • Önceden ısınmış 180*fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp tavukların üzeri kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..
  • NOT:Malzemeler 6 tane tavuk but için bu malzemeleri tavuğunuzun miktarına göre ayarlayabilirsiniz..
Salı, Şubat 28, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
6 tane but
2-3 tane orta boy patates

SOSU
1-2 diş sarımsak
3-4yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı dolusu toz kırmızıbiber
karabiber
sıvıyağ
tuzot(isteğe bağlı)
tuz



YAPILIŞI
  • Tavukları tütsüleyip yıkıyoruz.Patatesleri de elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
  • Bir kapta tavuk ve patatesleri sarımsak rendesi,yoğurt,sıvıyağ,salça,kekik,tuzla harmanlayıp fırın tepsisine yayıyoruz.Üzerini folyo ile kapatıyoruz.
  • Önceden ısınmış 180*fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp tavukların üzeri kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..
  • NOT:Malzemeler 6 tane tavuk but için bu malzemeleri tavuğunuzun miktarına göre ayarlayabilirsiniz..
iç pilav ve tavuk

MALZEMELER

PİLAV İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
1 tutam yeni bahar(isteğe göre)
sıvıyağ
tuz
tereyağ

TAVUK İÇİN
4 adet tavuk but(istenilen kısım olabilir)
lays cips (sade yada yoğurt ve mevsim yeşillikli)
1yumurta


YAPILIŞI
  • Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.10-15 dk.bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  • Diğer tarafta geniş bir teflon tencereye sıvıyağ  ve tereyağ ilave edip doğradığımız soğanları ilave ediyoruz,kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Pirinçleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.Yıkayıp süzdüğümüz kuş üzümlerini ekleyip kaynamış su ilave ediyoruz tuzunu,karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  • 1 yumurtayı 1 tabakta çırpıyoruz.
  • Cipside ayrı bir tabağa elimizle ufalıyoruz
  • Tütsülediğimiz tavukları güzelce yıkayıp bıçakla  üzerlerine çizik atıyoruz.
  • Tavukları önce yumurtaya sonrada cipse bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerini folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180* fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp dereceyi 200* ayarlayıp tavuklar kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..
Salı, Şubat 28, 2012 Tuğba Mutfakta
iç pilav ve tavuk

MALZEMELER

PİLAV İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
1 tutam yeni bahar(isteğe göre)
sıvıyağ
tuz
tereyağ

TAVUK İÇİN
4 adet tavuk but(istenilen kısım olabilir)
lays cips (sade yada yoğurt ve mevsim yeşillikli)
1yumurta


YAPILIŞI
  • Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.10-15 dk.bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  • Diğer tarafta geniş bir teflon tencereye sıvıyağ  ve tereyağ ilave edip doğradığımız soğanları ilave ediyoruz,kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Pirinçleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.Yıkayıp süzdüğümüz kuş üzümlerini ekleyip kaynamış su ilave ediyoruz tuzunu,karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  • 1 yumurtayı 1 tabakta çırpıyoruz.
  • Cipside ayrı bir tabağa elimizle ufalıyoruz
  • Tütsülediğimiz tavukları güzelce yıkayıp bıçakla  üzerlerine çizik atıyoruz.
  • Tavukları önce yumurtaya sonrada cipse bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerini folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180* fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp dereceyi 200* ayarlayıp tavuklar kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..