22 Şubat 2012 Çarşamba


MALZEMELER
6 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
1pk instant maya
2 bardak ılık su
1 su bardağı ılık süt

İÇİ İÇİN
75 gr yumuşak margarin
kaşar loru

ÜZERİNE 
yumurta sarısı






YAPILIŞI

  • Derin karıştırma kabına unu koyup maya,tuz ve şeker ile karıştırıyoruz.
  • Su ve süt ile iyice yoğuruyoruz.(hamur ele yapışabilir ama yoğurmaya devam ettiğimiz zaman toparlanacaktır.)Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 10-15 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru az yoğurup küçük parçalar koparıyoruz.
  • Yuvarlak açıp içine margarin sürüyoruz ve kaşar loru sürüp bir ucundan rulo sarıp elimizle çevirip ucunu birleştirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Tepside biraz daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180*fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz..
Çarşamba, Şubat 22, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
6 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
1pk instant maya
2 bardak ılık su
1 su bardağı ılık süt

İÇİ İÇİN
75 gr yumuşak margarin
kaşar loru

ÜZERİNE 
yumurta sarısı






YAPILIŞI

  • Derin karıştırma kabına unu koyup maya,tuz ve şeker ile karıştırıyoruz.
  • Su ve süt ile iyice yoğuruyoruz.(hamur ele yapışabilir ama yoğurmaya devam ettiğimiz zaman toparlanacaktır.)Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 10-15 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru az yoğurup küçük parçalar koparıyoruz.
  • Yuvarlak açıp içine margarin sürüyoruz ve kaşar loru sürüp bir ucundan rulo sarıp elimizle çevirip ucunu birleştirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Tepside biraz daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180*fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz..

MALZEMELER
3 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
5 bardak su
tuz

YAPILIŞI
  • Çorba tenceresine sıvıyağ ve tereyağ koyup unu ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.Salçayı da ekleyip 1 dk.daha kısık ateşte kavurup suyu ekliyoruz.
  • Tavuk bulyonu ve yeterince tuz ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp ocağın altını kısıyoruz ve 2-3 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Bir kasede yumurta sarısı ve sütü çırpıyoruz.
  • Altını kapattığımız çorbaya çırpılan karışımı yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
  • Çorbanın
Çarşamba, Şubat 22, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3 çorba kaşığı domates salçası
2 kaşık un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
5 bardak su
tuz

YAPILIŞI
  • Çorba tenceresine sıvıyağ ve tereyağ koyup unu ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.Salçayı da ekleyip 1 dk.daha kısık ateşte kavurup suyu ekliyoruz.
  • Tavuk bulyonu ve yeterince tuz ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp ocağın altını kısıyoruz ve 2-3 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Bir kasede yumurta sarısı ve sütü çırpıyoruz.
  • Altını kapattığımız çorbaya çırpılan karışımı yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
  • Çorbanın