19 Şubat 2012 Pazar

FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLAYIP TAM EKRAN  GÖREBİLİRSİNİZ
Pazar, Şubat 19, 2012 Tuğba Mutfakta
FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLAYIP TAM EKRAN  GÖREBİLİRSİNİZ
tuğba mutfakta
MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1/2kg patates
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kaşar peynir rendesi
2-3 çorba kaşığı galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI
  • Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp iri iri doğrayalım. 
  • Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
  • Patates,ıspanak,yumurta,kaşar peynirinin yarısı,baharatlar ve un ilavesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
  • Margarin ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 180* fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım..
Pazar, Şubat 19, 2012 Tuğba Mutfakta
tuğba mutfakta
MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1/2kg patates
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kaşar peynir rendesi
2-3 çorba kaşığı galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI
  • Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp iri iri doğrayalım. 
  • Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
  • Patates,ıspanak,yumurta,kaşar peynirinin yarısı,baharatlar ve un ilavesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
  • Margarin ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 180* fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım..

MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu karbonat
alabildiğine un

YAPILIŞI

  • Malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun ve dinlendirin.
  • Merdaneyle açıp bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
  • Tavayı ısıtıp  sıvıyağ ekleyin.Yağ ısınınca kızartın..
Pazar, Şubat 19, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu karbonat
alabildiğine un

YAPILIŞI

  • Malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun ve dinlendirin.
  • Merdaneyle açıp bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
  • Tavayı ısıtıp  sıvıyağ ekleyin.Yağ ısınınca kızartın..
MALZEMELER
Patates
1 orta boy soğan
kıyma
1 yemek kaşığı salça
karabiber 
tuz
  • Patatesleri küp doğrayıp kararmaması için suda bekletelim.
  • Yayvan bir tencerede küp doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuralım ve kıymayı ekleyelim.Kavrulunca salçayı da ekleyip kısık ateşte 1-2 dk.daha karıştıralım suyunu süzdüğümüz patatesleri tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dk daha kısık ateşte kavuralım.
  • Patateslerin az üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim..
Pazar, Şubat 19, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
Patates
1 orta boy soğan
kıyma
1 yemek kaşığı salça
karabiber 
tuz
  • Patatesleri küp doğrayıp kararmaması için suda bekletelim.
  • Yayvan bir tencerede küp doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuralım ve kıymayı ekleyelim.Kavrulunca salçayı da ekleyip kısık ateşte 1-2 dk.daha karıştıralım suyunu süzdüğümüz patatesleri tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dk daha kısık ateşte kavuralım.
  • Patateslerin az üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim..

MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça

ÜZERİ İÇİN 
tereyağ
kimyon

YAPILIŞI
  • Tencereye sıvıyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve  salçayı da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip az kavuralım ve 2 su bardağı su ekleyelim.Su kaynayınca yıkadığımız mercimeği ekleyelim.Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim.Lapa olunca ocağın altını kapatalım.
  • Servis tabağına alıp üzerine kızdırdığımız tereyağını dökelim ve kimyon serpip servis yapalım.
Pazar, Şubat 19, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça

ÜZERİ İÇİN 
tereyağ
kimyon

YAPILIŞI
  • Tencereye sıvıyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve  salçayı da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip az kavuralım ve 2 su bardağı su ekleyelim.Su kaynayınca yıkadığımız mercimeği ekleyelim.Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim.Lapa olunca ocağın altını kapatalım.
  • Servis tabağına alıp üzerine kızdırdığımız tereyağını dökelim ve kimyon serpip servis yapalım.