19 Şubat 2012 Pazar
MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1/2kg patates
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kaşar peynir rendesi
2-3 çorba kaşığı galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI
- Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp iri iri doğrayalım.
- Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
- Patates,ıspanak,yumurta,kaşar peynirinin yarısı,baharatlar ve un ilavesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
- Margarin ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180* fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım..
Pazar, Şubat 19, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1/2kg patates
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kaşar peynir rendesi
2-3 çorba kaşığı galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI
- Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp iri iri doğrayalım.
- Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
- Patates,ıspanak,yumurta,kaşar peynirinin yarısı,baharatlar ve un ilavesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
- Margarin ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180* fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım..
MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu karbonat
alabildiğine un
YAPILIŞI
- Malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun ve dinlendirin.
- Merdaneyle açıp bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
- Tavayı ısıtıp sıvıyağ ekleyin.Yağ ısınınca kızartın..
Pazar, Şubat 19, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu karbonat
alabildiğine un
YAPILIŞI
- Malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun ve dinlendirin.
- Merdaneyle açıp bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
- Tavayı ısıtıp sıvıyağ ekleyin.Yağ ısınınca kızartın..
Patates
1 orta boy soğan
kıyma
1 yemek kaşığı salça
karabiber
tuz
- Patatesleri küp doğrayıp kararmaması için suda bekletelim.
- Yayvan bir tencerede küp doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuralım ve kıymayı ekleyelim.Kavrulunca salçayı da ekleyip kısık ateşte 1-2 dk.daha karıştıralım suyunu süzdüğümüz patatesleri tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dk daha kısık ateşte kavuralım.
- Patateslerin az üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim..
Pazar, Şubat 19, 2012
Tuğba Mutfakta
Patates
1 orta boy soğan
kıyma
1 yemek kaşığı salça
karabiber
tuz
- Patatesleri küp doğrayıp kararmaması için suda bekletelim.
- Yayvan bir tencerede küp doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuralım ve kıymayı ekleyelim.Kavrulunca salçayı da ekleyip kısık ateşte 1-2 dk.daha karıştıralım suyunu süzdüğümüz patatesleri tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dk daha kısık ateşte kavuralım.
- Patateslerin az üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim..
MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
ÜZERİ İÇİN
tereyağ
kimyon
YAPILIŞI
- Tencereye sıvıyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve salçayı da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip az kavuralım ve 2 su bardağı su ekleyelim.Su kaynayınca yıkadığımız mercimeği ekleyelim.Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim.Lapa olunca ocağın altını kapatalım.
- Servis tabağına alıp üzerine kızdırdığımız tereyağını dökelim ve kimyon serpip servis yapalım.
Pazar, Şubat 19, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
ÜZERİ İÇİN
tereyağ
kimyon
YAPILIŞI
- Tencereye sıvıyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve salçayı da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip az kavuralım ve 2 su bardağı su ekleyelim.Su kaynayınca yıkadığımız mercimeği ekleyelim.Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim.Lapa olunca ocağın altını kapatalım.
- Servis tabağına alıp üzerine kızdırdığımız tereyağını dökelim ve kimyon serpip servis yapalım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)