26 Ocak 2012 Perşembe

Muffini yaparken ben silikon muffin kalıbı kullandım ama istenirse yağlanmış küçük bir tepside yada küçük kağıt kalıplarda da yapılabilir..Bu malzemeyi isterseniz iki katı ölçü kullanarak da arttırabilirsiniz.Lezzetini merak ediyorsanız yiyenler tariflerini yapmak üzere aldılar;)Size bir tavsiye;Börek yada böyle tuzlu kekleri yaparken sıcak servis yaparsanız lezzetleri daha çok ortaya çıkar.Afiyet olsun..
Perşembe, Ocak 26, 2012 Tuğba Mutfakta
Muffini yaparken ben silikon muffin kalıbı kullandım ama istenirse yağlanmış küçük bir tepside yada küçük kağıt kalıplarda da yapılabilir..Bu malzemeyi isterseniz iki katı ölçü kullanarak da arttırabilirsiniz.Lezzetini merak ediyorsanız yiyenler tariflerini yapmak üzere aldılar;)Size bir tavsiye;Börek yada böyle tuzlu kekleri yaparken sıcak servis yaparsanız lezzetleri daha çok ortaya çıkar.Afiyet olsun..
Muffini yaparken ben silikon muffin kalıbı kullandım ama istenirse yağlanmış küçük bir tepside yada küçük kağıt kalıplarda da yapılabilir..Bu malzemeyi isterseniz iki katı ölçü kullanarak da arttırabilirsiniz.Lezzetini merak ediyorsanız yiyenler tariflerini yapmak üzere aldılar;)Size bir tavsiye;Börek yada böyle tuzlu kekleri yaparken sıcak servis yaparsanız lezzetleri daha çok ortaya çıkar.Afiyet olsun..
MALZEMELER
2 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un 
1 küçük havuç
1 dilim beyaz peynir
6-7 dal maydanoz
kabartma tozu
YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yumurtalar kırılır ve tel bir çırpıcıyla çırpılır.Yoğurt,sıvıyağ eklenip çırpılır.Un ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz,rendenin ince kısmında rendelenmiş havuç ve peynir eklenip kaşıkla karıştırılır.
  • Muffin kalıplarına 1-1,5 yemek kaşığı paylaştırılır.
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirilir.


Perşembe, Ocak 26, 2012 Tuğba Mutfakta
Muffini yaparken ben silikon muffin kalıbı kullandım ama istenirse yağlanmış küçük bir tepside yada küçük kağıt kalıplarda da yapılabilir..Bu malzemeyi isterseniz iki katı ölçü kullanarak da arttırabilirsiniz.Lezzetini merak ediyorsanız yiyenler tariflerini yapmak üzere aldılar;)Size bir tavsiye;Börek yada böyle tuzlu kekleri yaparken sıcak servis yaparsanız lezzetleri daha çok ortaya çıkar.Afiyet olsun..
MALZEMELER
2 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un 
1 küçük havuç
1 dilim beyaz peynir
6-7 dal maydanoz
kabartma tozu
YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yumurtalar kırılır ve tel bir çırpıcıyla çırpılır.Yoğurt,sıvıyağ eklenip çırpılır.Un ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz,rendenin ince kısmında rendelenmiş havuç ve peynir eklenip kaşıkla karıştırılır.
  • Muffin kalıplarına 1-1,5 yemek kaşığı paylaştırılır.
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirilir.


MALZEMELER
1 paket eti burçak bisküvi
1pk.kakaolu petibör bisküvi
2 tane elma

MUHALLEBİSİ
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı un
2,5 su bardağı süt
1yumurta
3çorba kaşığı kakao
1 çorba k.margarin

ÜZERİ İÇİN
Krem şanti

YAPILIŞI

  • Tencerede 1 yumurta tel çırpıcıyla çırpılır sonra sırasıyla süt,şeker,kakao,un eklenip karıştırılır.
  • Ocağın altı açılıp sürekli karıştırarak muhallebi yapılır.Muhallebi göz göz olmaya başlayınca margarin ilave edilir margarin eriyince altı kapanır ve vanilya ilave edilip karıştırılır..
  • Derince bir kaba bisküviler kırılır  ve içine elmalar rendelenir.
  • İlk sıcaklığı çıkmış olan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Karışım tepsiye dökülür ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir.
  • Sütle çırpılmış krem şanti  ve çikolata sosuyla süslenip servis yapılır.
Perşembe, Ocak 26, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 paket eti burçak bisküvi
1pk.kakaolu petibör bisküvi
2 tane elma

MUHALLEBİSİ
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı un
2,5 su bardağı süt
1yumurta
3çorba kaşığı kakao
1 çorba k.margarin

ÜZERİ İÇİN
Krem şanti

YAPILIŞI

  • Tencerede 1 yumurta tel çırpıcıyla çırpılır sonra sırasıyla süt,şeker,kakao,un eklenip karıştırılır.
  • Ocağın altı açılıp sürekli karıştırarak muhallebi yapılır.Muhallebi göz göz olmaya başlayınca margarin ilave edilir margarin eriyince altı kapanır ve vanilya ilave edilip karıştırılır..
  • Derince bir kaba bisküviler kırılır  ve içine elmalar rendelenir.
  • İlk sıcaklığı çıkmış olan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Karışım tepsiye dökülür ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir.
  • Sütle çırpılmış krem şanti  ve çikolata sosuyla süslenip servis yapılır.