25 Ocak 2012 Çarşamba

Öğlende  kendime ne hazırlasam diye düşünürken patates salatası yapmaya karar verdim ve kendi tarifim olan bu salatayı yaptım.

Blog başlığımda da belirttiğim gibi biz kadınlar misafir gelince değişik tatlar ararız her zaman yaptığımızdan farklı olarak..Bu tarif çok sevilen patates salatasının  değişik versiyonu olarak yapılabilir...

Çarşamba, Ocak 25, 2012 Tuğba Mutfakta
Öğlende  kendime ne hazırlasam diye düşünürken patates salatası yapmaya karar verdim ve kendi tarifim olan bu salatayı yaptım.

Blog başlığımda da belirttiğim gibi biz kadınlar misafir gelince değişik tatlar ararız her zaman yaptığımızdan farklı olarak..Bu tarif çok sevilen patates salatasının  değişik versiyonu olarak yapılabilir...

Öğlende  kendime ne hazırlasam diye düşünürken patates salatası yapmaya karar verdim ve kendi tarifim olan bu salatayı yaptım.

Blog başlığımda da belirttiğim gibi biz kadınlar misafir gelince değişik tatlar ararız her zaman yaptığımızdan farklı olarak..Bu tarif çok sevilen patates salatasının  değişik versiyonu olarak yapılabilir...

Size bir püf!Patates salatasını sosunu tarifte okuduğunuz gibi patatese karıştırdım  ve en son yeşilliklerini ekledim.Sosta ki lezzet patatese işlesin,en son yeşillikleri koyalım ki yeşilliklerimiz sönmesin ve göze hitap etsin;)

MALZEMELER
1kg patates
8-9 tane mantar
marul
 taze nane 
1 tane taze soğan yada kuru soğan 
1çay kaşığı sumak
domates(isteğe göre)
1/2 çay kaşığı karabiber
1-1,5 limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağ

YAPILIŞI




  • Patatesleri kabuklarıyla beraber düdüklü tencerede 10-15 dk.haşlıyoruz.Yada tencerede patatesler dağılmayacak şekilde haşlıyoruz.Soğuyunca kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
  • Mantarları yıkayıp ortadan ikiye sonra küp şeklinde küçük doğruyoruz.Isıtılmış teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip yağ kızınca mantarları ve biraz tuz ekleyip orta ateşte kavuruyoruz.
  • Yeşillikleri 3-5 dk.suda bekletip yıkayıp süzüyoruz ve ince ince doğruyoruz.
  • Taze soğan ince ince yada kuru soğanı ince ince piyazlık doğruyoruz
  • Karıştırma kabına aldığımız patateslerin üzerine limonu,nar ekşisini,.zeytinyağını,karabiberi koyup karıştırıyoruz.
  • Kavurduğumuz mantarları ve yeşillikleri patateslere ekliyoruz ve iki çatal yardımıyla ezmeden karıştırıyoruz..


Çarşamba, Ocak 25, 2012 Tuğba Mutfakta
Öğlende  kendime ne hazırlasam diye düşünürken patates salatası yapmaya karar verdim ve kendi tarifim olan bu salatayı yaptım.

Blog başlığımda da belirttiğim gibi biz kadınlar misafir gelince değişik tatlar ararız her zaman yaptığımızdan farklı olarak..Bu tarif çok sevilen patates salatasının  değişik versiyonu olarak yapılabilir...

Size bir püf!Patates salatasını sosunu tarifte okuduğunuz gibi patatese karıştırdım  ve en son yeşilliklerini ekledim.Sosta ki lezzet patatese işlesin,en son yeşillikleri koyalım ki yeşilliklerimiz sönmesin ve göze hitap etsin;)

MALZEMELER
1kg patates
8-9 tane mantar
marul
 taze nane 
1 tane taze soğan yada kuru soğan 
1çay kaşığı sumak
domates(isteğe göre)
1/2 çay kaşığı karabiber
1-1,5 limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağ

YAPILIŞI




  • Patatesleri kabuklarıyla beraber düdüklü tencerede 10-15 dk.haşlıyoruz.Yada tencerede patatesler dağılmayacak şekilde haşlıyoruz.Soğuyunca kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
  • Mantarları yıkayıp ortadan ikiye sonra küp şeklinde küçük doğruyoruz.Isıtılmış teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip yağ kızınca mantarları ve biraz tuz ekleyip orta ateşte kavuruyoruz.
  • Yeşillikleri 3-5 dk.suda bekletip yıkayıp süzüyoruz ve ince ince doğruyoruz.
  • Taze soğan ince ince yada kuru soğanı ince ince piyazlık doğruyoruz
  • Karıştırma kabına aldığımız patateslerin üzerine limonu,nar ekşisini,.zeytinyağını,karabiberi koyup karıştırıyoruz.
  • Kavurduğumuz mantarları ve yeşillikleri patateslere ekliyoruz ve iki çatal yardımıyla ezmeden karıştırıyoruz..