23 Ocak 2012 Pazartesi

 Benim meşhuur hamsili pilavım.Lezzeti onaylı mutlaka deneyin ;)

tuğba mutfakta f



MALZEMELER
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
tereyağ

YAPILIŞI

  • Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp yıkıyoruz ve az tuz koyup harmanlıyoruz..
  • Kuş üzümlerini cezvede bir taşım kaynatıp süzüyoruz.(kaynatmadan suyla yıkayıp da kullanılabilir.)
  • Pirinçleri kaynar suda 10-15 dk.bekletiyoruz ve iyice yıkayıp süzüyoruz.
  • Pilav tenceremize biraz sıvıyağ koyup küp küp ve küçük doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Pirinçleri de ekleyip 1 yemek kaşığı kadar da tereyağ ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.Tuzu ve yarım çay kaşığı kadar karabiberi koyuyoruz.
  • Kuş üzümlerini ilave ediyoruz.1,5 su bardağı kadar kaynar suyu koyup bi kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.Ve demlenmeye bırakıyoruz..
  • Fırın kaplarımızı sıvıyağ ile yağlıyoruz.Hamsilerin kuyrukları kasenin içine gelecek şekilde ve kaseden dışarı sarkacak şekilde diziyoruz.Kasenin tabanına da hamsileri diziyoruz.İçlerine pilavdan doldurup hamsileri pilavın üzerine kapatıyoruz.Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyup önceden ısınmış 200*fırında hamsiler kızarana dek pişiriyoruz..
Pazartesi, Ocak 23, 2012 Tuğba Mutfakta
 Benim meşhuur hamsili pilavım.Lezzeti onaylı mutlaka deneyin ;)

tuğba mutfakta f



MALZEMELER
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
tereyağ

YAPILIŞI

  • Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp yıkıyoruz ve az tuz koyup harmanlıyoruz..
  • Kuş üzümlerini cezvede bir taşım kaynatıp süzüyoruz.(kaynatmadan suyla yıkayıp da kullanılabilir.)
  • Pirinçleri kaynar suda 10-15 dk.bekletiyoruz ve iyice yıkayıp süzüyoruz.
  • Pilav tenceremize biraz sıvıyağ koyup küp küp ve küçük doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Pirinçleri de ekleyip 1 yemek kaşığı kadar da tereyağ ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.Tuzu ve yarım çay kaşığı kadar karabiberi koyuyoruz.
  • Kuş üzümlerini ilave ediyoruz.1,5 su bardağı kadar kaynar suyu koyup bi kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.Ve demlenmeye bırakıyoruz..
  • Fırın kaplarımızı sıvıyağ ile yağlıyoruz.Hamsilerin kuyrukları kasenin içine gelecek şekilde ve kaseden dışarı sarkacak şekilde diziyoruz.Kasenin tabanına da hamsileri diziyoruz.İçlerine pilavdan doldurup hamsileri pilavın üzerine kapatıyoruz.Üzerlerine minik minik tereyağ parçaları koyup önceden ısınmış 200*fırında hamsiler kızarana dek pişiriyoruz..
MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
100gr margarin
1 kase ceviz içi
1çorba kaşığı pekmez

ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1çay kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN
kaymak

YAPILIŞI





  • Tel kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve margarini eritip kadayıfın üstüne döküp harmanlayın.
  • Orta boy fırın tepsinizin dibini margarinle yağlayın ve 1 çorba kaşığı pekmezi döküp yedirin.
  • Tel kadayıfın yarısını tepsiye dökün ve daha sonra başka bir tepsi yada kap yardımıyla iyice presleyin.
  • Preslediğiniz tel kadayıfın üzerine öğütülmüş cevizi yayın.
  • Kalan tel kadayıfı cevizlerin üzerine yayın ve tekrar bir kap yardımıyla presleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180* fırında tatlınız kızarana dek pişirin.
  • Diğer tarafta ölçüsü verilen şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu da ekleyip kısık ateşte 10-15 dk kaynatın.
  • Fırından çıkardığınız tatlıyı ılımaya bırakın.Tatlı ılınınca ılıktan az sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün.Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuyunca kaymak ilavesi ile servis yapın.
Pazartesi, Ocak 23, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
100gr margarin
1 kase ceviz içi
1çorba kaşığı pekmez

ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1çay kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN
kaymak

YAPILIŞI





  • Tel kadayıfı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve margarini eritip kadayıfın üstüne döküp harmanlayın.
  • Orta boy fırın tepsinizin dibini margarinle yağlayın ve 1 çorba kaşığı pekmezi döküp yedirin.
  • Tel kadayıfın yarısını tepsiye dökün ve daha sonra başka bir tepsi yada kap yardımıyla iyice presleyin.
  • Preslediğiniz tel kadayıfın üzerine öğütülmüş cevizi yayın.
  • Kalan tel kadayıfı cevizlerin üzerine yayın ve tekrar bir kap yardımıyla presleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180* fırında tatlınız kızarana dek pişirin.
  • Diğer tarafta ölçüsü verilen şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu da ekleyip kısık ateşte 10-15 dk kaynatın.
  • Fırından çıkardığınız tatlıyı ılımaya bırakın.Tatlı ılınınca ılıktan az sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün.Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuyunca kaymak ilavesi ile servis yapın.