3 Ocak 2012 Salı


MALZEMELER
1Litre süt
1su bardağı şeker
4 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç
YAPILIŞI 
  • Tencereye sütü döküyoruz.Kaynamak üzereyken şekeri ilave ediyoruz.Ayrı bir tencerede 1 bardak suyla  kısık ateşte haşladığımız pirinçleri ekliyoruz.Birlikte tüm malzemeyi kaynatıyoruz.
  • Bir kase içerisinde 1çay bardağından az suyla nişastayı açıyoruz.Kaynamakta olan süte yavaş yavaş döküyoruz.
  • Hazırlanan sütlacı kaselere dolduruyoruz.
Salı, Ocak 03, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1Litre süt
1su bardağı şeker
4 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç
YAPILIŞI 
  • Tencereye sütü döküyoruz.Kaynamak üzereyken şekeri ilave ediyoruz.Ayrı bir tencerede 1 bardak suyla  kısık ateşte haşladığımız pirinçleri ekliyoruz.Birlikte tüm malzemeyi kaynatıyoruz.
  • Bir kase içerisinde 1çay bardağından az suyla nişastayı açıyoruz.Kaynamakta olan süte yavaş yavaş döküyoruz.
  • Hazırlanan sütlacı kaselere dolduruyoruz.
Akıtma yaparken ilk yaptığınız akıtma çok güzel olmayabilir.Ama telaşa gerek yok.Diğerlerinde tavada akıtmalara alışacak ve güzel olacaktır:)Baktınız hamur tavaya döktüğünüzde çok sulu hemen akıtma hamuruna 1-2 kaşık un ekleyip çırpın.Yada çok mu koyu oldu biraz süt ekleyip çırpın.Böyle böyle öğreniliyor akıtma yapımı.;)...Ben  akıtmayı genelde evde ekmek kalmamışsa yada yetmicek kadar azsa sabah kahvaltısında kurtarıcım olarak yaparım.Salça sürüp içine peynir koyup rulo yapar öyle yeriz.Denemenizi tavsiye ederim.
Salı, Ocak 03, 2012 Tuğba Mutfakta
Akıtma yaparken ilk yaptığınız akıtma çok güzel olmayabilir.Ama telaşa gerek yok.Diğerlerinde tavada akıtmalara alışacak ve güzel olacaktır:)Baktınız hamur tavaya döktüğünüzde çok sulu hemen akıtma hamuruna 1-2 kaşık un ekleyip çırpın.Yada çok mu koyu oldu biraz süt ekleyip çırpın.Böyle böyle öğreniliyor akıtma yapımı.;)...Ben  akıtmayı genelde evde ekmek kalmamışsa yada yetmicek kadar azsa sabah kahvaltısında kurtarıcım olarak yaparım.Salça sürüp içine peynir koyup rulo yapar öyle yeriz.Denemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER  
2yumurta
1 su bardağı süt 
3 su bardağı un 
kıvamını ayarlamak için su 
tuz

YAPILIŞI


  • Derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp tel çırpıcıyla çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu  ve tuzunu da ekleyip mikserle karıştıralım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
  • Isıttığımız Teflon tencereye 1yemek kaşığı sıvıyağ dökelim.ve tavanın dibi yağlı olacak şekilde yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz akıtma hamurundan yarım kepçe dökelim.ve iyice yaydıralım.
  • Arada tavayı ileri geri yaparak yapışmasını engelleyelim.Bir spatula yardımıyla tersini çevirelim.1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı tavanın kenarlarından gezdirelim.
  • Pişen akıtmayı servis tabağına alalım..
Salı, Ocak 03, 2012 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER  
2yumurta
1 su bardağı süt 
3 su bardağı un 
kıvamını ayarlamak için su 
tuz

YAPILIŞI


  • Derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp tel çırpıcıyla çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu  ve tuzunu da ekleyip mikserle karıştıralım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
  • Isıttığımız Teflon tencereye 1yemek kaşığı sıvıyağ dökelim.ve tavanın dibi yağlı olacak şekilde yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz akıtma hamurundan yarım kepçe dökelim.ve iyice yaydıralım.
  • Arada tavayı ileri geri yaparak yapışmasını engelleyelim.Bir spatula yardımıyla tersini çevirelim.1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı tavanın kenarlarından gezdirelim.
  • Pişen akıtmayı servis tabağına alalım..
MALZEMELER
2 Su bardağı keşkeklik mısır
1 adet tavuk göğsü yada tavuk but
4-5 su bardağı sıcak su veya tavuksuyu
tereyağ
toz kırmızıbiber 
tuz 
YAPILIŞI 
  • Keşkeklik mısırı 1-2 saat kadar ılık suda bekletelim.Daha sonra suyun üzerine çıkan mısır  tortularını  alalım.Tortular temizlenene kadar 2-3 defa yıkayıp süzelim.
  • Isıttığımız teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım. Küp küp doğradığımız tavuk göğüs etini ilave edelim.1yemek kaşığı tereyağ ile beraber az kavuralım.NOT:Tavuğun but kısmını yada yağlı başka bi kısmını kullanacaksanız tavuğu haşlayıp suyunu keşkeğe etini de didip keşkek piştikten sonra içine karıştırabilirsiniz!!!
  • Suyunu süzdüğümüz keşkeklik mısırı ekleyelim.Sıcak su yada tercihen tavuk suyunu ekleyelim.yeterince tuz ilave edip ocağın altı kısık olacak şekilde tencerenin kapağını yarım kapatıp pişirelim.5-10 dk.bir karıştıralım ki tencerenin dibine yapışmasın.
  • Suyunu çabuk çekeceğinden,pişmemişse arada sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.Pişme süresi yaklaşık 45-50 dk.
  • Pişince ocağın altını kapatıp üzerine kızdırdığımız tereyağlı toz kırmızıbiberli sostan döküp servis yapıyoruz.


Salı, Ocak 03, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 Su bardağı keşkeklik mısır
1 adet tavuk göğsü yada tavuk but
4-5 su bardağı sıcak su veya tavuksuyu
tereyağ
toz kırmızıbiber 
tuz 
YAPILIŞI 
  • Keşkeklik mısırı 1-2 saat kadar ılık suda bekletelim.Daha sonra suyun üzerine çıkan mısır  tortularını  alalım.Tortular temizlenene kadar 2-3 defa yıkayıp süzelim.
  • Isıttığımız teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım. Küp küp doğradığımız tavuk göğüs etini ilave edelim.1yemek kaşığı tereyağ ile beraber az kavuralım.NOT:Tavuğun but kısmını yada yağlı başka bi kısmını kullanacaksanız tavuğu haşlayıp suyunu keşkeğe etini de didip keşkek piştikten sonra içine karıştırabilirsiniz!!!
  • Suyunu süzdüğümüz keşkeklik mısırı ekleyelim.Sıcak su yada tercihen tavuk suyunu ekleyelim.yeterince tuz ilave edip ocağın altı kısık olacak şekilde tencerenin kapağını yarım kapatıp pişirelim.5-10 dk.bir karıştıralım ki tencerenin dibine yapışmasın.
  • Suyunu çabuk çekeceğinden,pişmemişse arada sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.Pişme süresi yaklaşık 45-50 dk.
  • Pişince ocağın altını kapatıp üzerine kızdırdığımız tereyağlı toz kırmızıbiberli sostan döküp servis yapıyoruz.