23 Aralık 2012 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Aralık 23, 2012 No comments
palamutlu
MALZEMELER
1 tane fileto palamut
1 tane havuç
1 tane küçük boy patates
1-2 tutam kereviz yaprağı
1,5 yemek kaşığı un
1/2 limon 

ÜZERİ İÇİN
tereyağ

YAPILIŞI
  • Palamutları bir tencereye 1-2 su bardağı su ve tuz koyup pişirin,balıkları bir tabağa alıp kılçıklarını ayıklayıp küçük doğrayın.
  • Bir tencerede rendelenmiş havuç,patates ve unu az kavuırun.3 bardak kadar su ekleyip sürekli karıştırın.
  • Kaynayınca blendardan geçirin.
  • Kereviz yapraklarını minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Yarım limon suyunu da ekleyin.
  • Balık suyunu süzgeçten geçirip çorbaya ekleyin,küçük doğranmış palamut balıklarını da ekleyip kısık ateşte 5 dk.kadar pişirin.Ocağın altını kapatın.
  • Üzerine tereyağ kızdırıp servis yapın..
Categories:

0 yorum: