16 Kasım 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Kasım 16, 2012 No comments
Eşim Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden olduğu için kurban bayramını Dursunbey'de geçirdik.Meşhuur su çıktı da balık keyfi yapmadan olmazdı.Öyle güzel bir yer ki doğayla iç içe yemeğinizi yerken bir yandan da balıkları besleyebilirsiniz.Güzel bir ortam eşliğinde kaşarlı-mantarlı alabalığımızı yedikten sonra güveçte helvada harika gitti doğrusu.Hatta daha önce tarifini istemiştim ama oradaki lezzeti tutturamadım maalesef..Ee tabi odun fırınında pişen bir helva..Ama benim şimdi canım çekti nasıl yapabilirim diyorsanız da kısaca anlatayım.Tahin helvasını sütle boza kıvamında olacak şekilde çatalla iyice ezin ve güveç kabına koyup üzerine çekilmiş fındıkla beraber kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin ;)


















0 yorum: