28 Kasım 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Kasım 28, 2012 6 comments
Dün blog güncellemelerine bakınırken bu blogda lezzetli bir tarif gördüm "çıtır patates"kızartması..Tarifi de pratik olduğu için hemen denedim ama küçük bir değişiklikle..Gerçekten de çıtır çıtır..Kesinlikle deneyin derim..

MALZEMELER
1 patates
1 tatlı kaşığı un
1tatlı kaşığı nişasta
tuz

KIZARTMAK İÇİN 
sıvıyağ

  • Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın.
  • Patatesleri incecik incecik doğrayın ve ıslaklık varsa kağıt havluyla kurulayın..
  • Un,nişasta ve tatlandıracak kadar tuz ekleyip karıştırın.
  • Kızartma yapacağınız tencereye bol sıvıyağ koyun.
  • Yağ kızınca patateslerin bir miktarını koyduktan sonra arada yapışmaması için tahta bir spatula ile karıştırın.
  • Kızarınca kağıt havluya alın.
  • NOT:Çıtır patatesler beklediğinde sulanacağı için yenecek kadar hazırlanmalı,hazırlanan patateslerin hepsi kızartılmalı ve sıcak servis yapılmalı..


6 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Immm harikaaa Eline sağlık
sevgiler

Gurme Şirine dedi ki...

patates kızartmasına hayır diyemem :))
ellerine sağlık canım...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler Yasemin hanım:)
Sevgiler..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

"Gurme Şirine"çok teşekkür ederim :))
Kim hayır diyebilir ki ;)

nilay dedi ki...

Un nişasta tatmı veriyor yoksa çıtırlık mı merak ettim
Ellerine sağlık
Sevgiler

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çıtırlık veriyor,ayrıca lezzeti de çok hoş..