13 Eylül 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Eylül 13, 2012 6 comments
MALZEMELER
1 kg yufka
3-4 tane orta boy patates
100 gr kadar kıyma
1 tane kuru soğan
karabiber
toz kırmızı biber
tuz

SOSU İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
  • Sos malzemesini derin bir kasede çırpın.
  • Patatesleri haşlayın ve ezin.
  • Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.İçine kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Ezilmiş patatesleri,tuz,karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Yufkayı düz bir zemin serip 4'e bölün.
  • Patatesli harçtan paylaştırıp gül şeklinde sarın.
  • Yufkalar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine artan sostan sürün.
  • Önceden ısınmış 180* fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Sıcak sıcak servis yapın:)
Categories:

6 yorum:

gooogoook dedi ki...

En sevdiklerimden;) ellerinize sağlık. Olsaydı da keşke bu saatte çayla hımmm nefis..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim:))

gooogoook dedi ki...

Tuğba Hanımcığım; dön dolaş iki gündür patatesli gül böreğine bakıyorum, hahaha:)) aa yok benim biranönce bundan yapmam lazım, bir yutkunup, sayfayı kapatıyorum;) sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

:))Bencede sizin bu böreği yapıp yemeniz lazım:)Aklınızda kalacağına yapın midenizde kalsın :))

Cansın Tuna dedi ki...

Sabah sabah canım nasıl börek çekti anlatamam :)Çok severim börek yapmasını da yemesini de.Senin yaptığın bu kıymalı börek de çok lezzetli görünüyor.Elinde başka başka pratik börek tarifleri varsa,paylaşırsan çok sevinirim.Çalışırken zaman ayırıp hazırlamak güç oluyor çünkü :(

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Sevgili Cansın çok teşekkür ederim.Gerçekten de çok lezzetli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.Ayrıca böreklerim kısmında aşağıya doğru indikçe farklı börek tarifleri de var onlarda çok lezzetli..Yeni yeni yaptıkça da eklicem inş..
Sevgiler..